NB I

Király-kapusiskola, idén hatodszor

Szerdán ér véget a Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola idei hatodik tábora Szombathelyen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola idei hatodik tábora hétfőn indult Szombathelyen. Sűrű a résztvevők programja, hiszen öt edzés mellett szakmai tanácskozásokon is részt vesznek.

Az ország több pontjáról érkeztek három napra a kapusok, többen visszatérők és ezúttal Angliából is bejelentkezett egy fiatal hálóőr. A 10 és 22 év közötti sportolók hétfőn délben találkoztak és aznap délután már edzettek is a Király Sportlétesítményben.

A tréningeken főleg célirányos feladatok – koordinációs, gátas, valamint bójás gyakorlatok – szerepeltek. Életkor és érettség szerint csoportokba sorolták a kapusokat az edzők, hogy mindenkinek egyénre szabott feladatokkal tudják segíteni a fejlődését.

Az őszi turnus díszvendége Sáfár Szabolcs, egykori magyar válogatott, osztrák életműdíjas kapus volt, az alapító Király Gábor pedig videotelefonon konzultál a diákokkal. Az idei őszi turnus résztvevői közül is egy fiatal kapus utazhat jutalomútként a német első osztályban szereplő Bayer Leverkusen edzőközpontjába – írja a kapus.eu.

Olvasói sztorik