NB I

Király: „Támadásban több kellett volna”

A rutinos kapus hangsúlyozta, hogy nem volt könnyű a sebzett görög csapat ellen játszani.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Megszakítás nélkül a harmadik tétmérkőzésén nem kapott gólt a magyar válogatott, amely a Feröer és a Finnország elleni Európa-bajnoki selejtező után a Görögország elleni találkozót (0-0) is „lehozta” nullára. A mieink kapujában Király Gábor állt, aki 93. alkalommal ölthette magára a címeres mezt, így az erre vonatkozó örökrangsorban megelőzte Fazekas Lászlót, és immáron egyedül áll a második helyen a 101-szeres válogatott Bozsik József mögött.

Az angol másodosztályú Fulham játékosa a vasárnap esti meccs lefújása után dicsérte a válogatottunk védekezését, de támadásban egy kicsivel többet remélt.

– Nagyon fegyelmezetten védekeztünk az egész mérkőzés folyamán. Lehetett látni, hogy ha egyszer hibázunk, az egy gólba is kerülhet. Le a kalappal a srácok előtt, védekezésben nagyon jól dolgoztunk, támadásban egy kicsit többet kellett volna. A görög csapat új edzőt kapott, a játékosok újra bizonyítani akartak a vérfrissítés után. Mindenképpen győzni szerettek volna, akkor még több esélyük lenne a folytatásban, de ez nem sikerült. Hazai pályán nem kaptunk gólt egy olyan görög csapattól, amely nemrég még a világbajnokságon szerepelt, és kiváló játékosai vannak – magyarázta Király Gábor.

Londoni klubjánál csereként számítanak rá, és meglehetősen keveset véd, Dárdai Pál szövetségi kapitány viszont mindig rábízza a válogatott kulcsfontosságú tétmeccseit, amelyeken rendre megbízhatóan, jól teljesít.

– Ezt az évek kihozzák az emberből. Én minden nap így edzek. Engem hiába nem lát senki, én hétfő reggel már edzeni fogok a Fulhamben, mert ilyen vagyok. Most vége a meccsnek, de holnap már edzés, aztán majd utána pihenek. Mindig kiadom magamból a maximumot, aztán hogy ez mire elég, azt úgyis az edzők fogják eldönteni. A Fulhamnél egy fiatal kapust kell felépíteni, akit most meghívtak az U21-válogatottba. Az első meccsen – ha jól tudom – egy-nullra nyertek, ő sem kapott gólt, tehát ez a stratégia is jól működik. Ha pedig be kellene állnom, akkor bármelyik pillanatban megtenném.

A rutinos kapus hangsúlyozta, hogy jelenleg a célkitűzésének megfelelő helyen áll a magyar együttes a csoportjában, de még az előrelépésről sem tettek le.

– Most érkeztünk el a selejtezősorozat feléhez. A harmadik hely a célkitűzés, most ott vagyunk, de természetesen menni akarunk tovább előre. Ezt a mérkőzést mindenképpen értékes pontszerzésnek tartom, hiszen nem könnyű egy sebzett görög csapat ellen játszani – mondta Király.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik