NB I

Gera: „Örülök, hogy nem kaptunk ki”

A játéka minősége lehetett volna jobb is, de sokat dolgozott a csapatért – mondta a döntetlen után.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Jelentős mezőnymunkát végzett a Görögország elleni, gól nélküli Európa-bajnoki selejtezőn vasárnap este a magyar válogatott és a Ferencváros tapasztalt játékosa, Gera Zoltán. Mivel felőrlődött az ellenfél kiváló fizikumú labdarúgói között, a támadásokba sajnos nem tudott tevékenyen bekapcsolódni – egy nagy helyzete volt, de kimaradt –, ráadásul a meccs hajrájában már szemmel láthatóan nagyon fáradt volt. A lefújás után úgy vélekedett, hogy pozitívan kell nézni a 0-0-s végeredményt.

– Nehéz mérkőzés volt, sokat kellett dolgozni, elsősorban a küzdelem dominált, kevésbé a játék. A játékom minősége lehetett volna jobb is, de sokat dolgoztam a csapatért. Volt egy lehetőségem, amit nem sikerült értékesítenem. Örülök, hogy nem kaptunk ki, igaz, nyerhettünk volna a végén, hiszen volt egy-két lehetőségünk, de szerintem pozitívan kell nézni a dolgot. Talán a görögök ezzel leszakadtak, már nem sok esélyük maradt arra, hogy esetleg továbbjussanak, úgyhogy fontos volt, hogy a távolság megmaradjon – kezdte Gera Zoltán.

Előre lehetett sejteni, hogy kevés gól születik a találkozón, ha egyáltalán betalálnak a csapatok. A Fradi játékosa szerint ennek a nagy tét volt az oka.

– Ezek mind hatpontos mérkőzések, folyamatosan a riválisainkkal játszunk, és fontos, hogy ne kapjunk ki tőlük, de persze, jobban örültünk volna, ha megnyerjük ezt a mérkőzést. Úgy is készültünk, de volt egy ellenfél is a pályán, lehet mondani, hogy jól is játszottak, nekik is voltak lehetőségeik. Összességében szerintem reális a döntetlen. Nagyon nagy volt a tét ezen a mérkőzésen, hiszen ha a görögök nyernek, akkor felzárkóznak, ha mi, akkor viszont ők teljesen leszakadnak. Ezek legfeljebb egygólos meccsek, sajnálom, hogy nem sikerült berúgnunk azt az egyet – mondta végül Gera.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik