Nemzetközi foci

Németh Krisztián: „Van hiányérzetem”

Ha a későbbiekben bemennek a helyzetei, teljesen elégedett lehet magával amerikai légiósunk.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az eredményes előszezon után tétmérkőzésen is bemutatkozott új klubja, a Sporting Kansas City színeiben Németh Krisztián. A magyar származású vezetőedző, Peter Vermes csapata hazai pályán 1-1-et játszott a New York Red Bulls ellen az észak-amerikai profiliga (MLS) első fordulójában. Honfitársunk kezdő volt, de a 77. percben lecserélték, addig két nagy helyzete volt, de ezúttal nem szerzett gólt.

Németh a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy nem a megszokott posztján játszik, de egyszer már szerepelt ebben a pozícióban, úgyhogy talán nem lesz nehéz megszoknia.

– Hogyan értékeli a teljesítményét az első tétmérkőzésen?
– Volt néhány lehetőségem. Kicsit más poszton játszom, mint ahol szoktam, de a Rodában az első évemben játszottam ebben a pozícióban, úgyhogy nem lesz probléma. Kicsit bele kell jönnöm. Volt néhány lehetőségem, ami remélem, a későbbiekben bemegy, és akkor teljesen elégedett lehetek magammal, így van hiányérzetem – mondta Németh Krisztián.

– Európában az Eurosport közvetítette a meccset. Milyen visszajelzéséket kapott Magyarországról?
– Természetesen a barátokkal és a családtagokkal beszéltem a meccs után, akik gratuláltak. Túl vagyok az első mérkőzésemen, ez a legfontosabb. Reméljük, pozitív folytatás következik. Nagyon élmény volt ezen a meccsen játszani, nagyon örülök, hogy pályára léptem.

– Megbirkózott-e már a komoly időeltolódással?
– Igazából az első hét volt nehéz az átállásnál, de utána nem volt probléma, úgyhogy már abszolút alkalmazkodtam a helyi időhöz.

– Eddigi tapasztalatai szerint melyek a legfőbb különbségek az európai labdarúgás és az amerikai soccer között?
– Nehéz különbséget találni, mert minden bajnokság más, a játékosok valahol technikailag, valahol pedig fizikálisan erősebbek. Nehéz összehasonlítani, de az biztos, hogy iramban nagyon erős az amerikai bajnokság, ezt emelném ki leginkább.

– Ön is tapasztalta, hogy kevesebb a szabálytalanság és a játékmegszakítás a meccseken, ezáltal többet van játékban a labda?
– A szezon elején volt egy előadás, egy játékvezető elmondta, hogy nagyon figyelnek a műesésre – látható is a bajnokságban, hogy ebből kevés van. Ha valaki esetleg műesést produkál, azt sárgával büntetik, úgyhogy erre figyelnek, és talán ezért sincs annyi probléma ebből.

A Sporting Kansas City legközelebb – magyar idő szerint – szombatról vasárnapra virradó éjjel lép pályára, Dallasban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik