Nemzetközi foci

Nyelvi nehézségek kizárva

Peter Vermes sokszor magyarul szól Németh Krisztiánhoz, hogy felfrissítse kissé megkopott anyanyelvi tudását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Németh Krisztián január közepén foglalja el új állomáshelyét Kansas Cityben. A korábbi válogatott labdarúgó fél éve csapat nélkül készül, így kapóra jött neki a tavalyi amerikai bajnok ajánlata, ahol a magyar származású, hajdanában a győrieket erősítő Peter Vermes a tréner.

– A Sporting Kansas utánpótláscsapatait irányító Urbányi István is egyengette az amerikai bajnokságba, az MLS-be vezető utamat – mondta a Bors érdeklődésére a 25 éves játékos, aki legutóbb a holland Roda JC színeiben szerepelt, de korábban megfordult Angliában és Görögországban is. – Két és fél napot töltöttem kint, és mondhatom, lenyűgözőek a körülmények, a játékosoknak tényleg csak a focival kell foglalkozniuk. Hihetetlenül gyorsan fejlődik a labdarúgás Amerikában, nekem is fel kell vennem a versenyt a rendkívül jó kondícióban lévő játékosokkal. Egy biztos, Vermessel nem lesznek nyelvi problémáim, Liverpoolban megtanultam angolul, igaz, a mester sokszor magyarul szól hozzám, hogy felfrissítse kissé megkopott anyanyelvi tudását.

Mellesleg a következő idény hazai meccseire már nem is nagyon lehet jegyet kapni a húszezres stadionba… Németh január közepén keres majd saját otthont keres magának, és röviddel később barátnője is csatlakozik hozzá.

– Ismerem Krisztiánt, akinek egyik erőssége, hogy minden támadópozícióban szerepeltethető, jó érzéke van a gólszerzéshez, és jól meg tudja játszani a társait – nyilatkozta a klub honlapján Némethről leendő edzője, aki reméli, Kansasban végre otthonra lel a játékos.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik