Nemzetközi foci

Magyaros aranyérem Amerikában

A magyar származású Peter Vermes csapata, a Kansas nyerte az észak-amerikai profi bajnokságot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csúcsra ért a magyar edző focicsapata Amerikában: Peter Vermes irányításával a Sporting Kansas City nyerte az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságot (Major League Soccer; MLS), miután a hazai pályán rendezett döntőben 1-1-es rendes játékidő után tizenegyesekkel 8-7-re jobbnak bizonyult a 2009-es aranyérmes Real Salt Lake együttesénél.

A 21.650 néző előtt, mínusz öt fokban rendezett meccs a harmadik olyan döntő volt a liga történetében, amelyen tizenegyesek döntöttek. Az 1995-ben alapított Kansas City 2000-ben volt először bajnok, a mostani a második elsősége. Az MLS a világ hetedik legnézettebb labdarúgó-bajnoksága, amely ebben a mutatóban megelőzi a francia és a brazil ligát is.

A játékos-pályafutása során a Rába ETO-ban is megfordult Vermes a döntő előtt az origo.hu oldalon azt mondta, élete álma válna valóra, ha a Kansasszel megnyerné a kupát. A magyarul tökéletesen beszélő szakember arról is beszélt, hogy elgondolkodna azon, ha felkérnék magyar szövetségi kapitánynak.

– A jó csapat létrehozásához idő kell, sajnos, nagyon sokan másképp látják ezt a sportban. Persze, nagyon fontos a játékosok minősége, de ennél fontosabb, hogy igazi csapatot alkossanak. Mi most a kapustól a csatárig minden poszton rendben vagyunk, nagyon jó játékosok alkotják a Kansas Cityt – mondta az Origónak adott interjúban Peter Vermes, aki úgy fogalmazott, megfontolná a felkérést magyar válogatott szövetségi kapitányi posztjára, ha megkeresnék, hiszen követi nemzeti csapatunk és az NB I történéseit.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik