Nemzetközi foci

Németh Krisztián példaképe Del Piero

Az amerikai Sporting Kansas City magyar csatára szurkolói kérdésekre válaszolt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Németh Krisztián, az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő Sporting Kansas City magyar válogatott csatára a New York Red Bulls elleni szezonnyitó mérkőzés előtt a csapat hivatalos Facebook-oldalánválaszolt a szurkolók kérdéseire. Volt érdeklődés szép számmal, a 26 éves csatár nem is tudott válaszolni az összes kérdésre.

– Nem régóta élek Kansas Cityben, az eddigi tapasztalataim alapján szép, csendes helynek ítélem meg. A legfontosabb, hogy teljes mértékben a futballra tudok összpontosítani. Remélem, a teljesítményemmel rászolgálok, hogy ismét meghívót kapjak a válogatottba – kezdte Németh Krisztián.

A Liverpoollal kapcsolatban is érkeztek kérdések.

– Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy olyan játékosokkal edzhettem együtt, mint Torres, Gerrard, Alonso, Reina, és még sorolhatnám. A liverpooli időszakom minden pillanatát élveztem.

Németh az amerikai szerződés negatívumaira is kitért. A válogatott támadó elmondta, hogy nehéz ennyire távol lenni a családjától. Arra a kérdésre pedig, hogy melyik a kedvenc csapata, és ki a példaképe, egyszerű választ adott.

– Alessandro Del Piero a példaképem, gyerekkoromban imádtam nézni a játékát. A kedvenc csapatom a Juventus, de élőben még egyetlen meccsüket sem láttam. Remélem, egy nap sor kerül erre.

Egy másik magyar játékosról, Sallói Dánielről is érdeklődtek a szurkolók, aki jelenleg az SKC U18-as csapatát erősíti.

– Remek munkát végez és sok gólt szerez. Ha továbbra is keményen edz, fényes jövő előtt áll, mert remek szakemberekkel dolgozhat együtt az akadémián.

Az egyik szurkoló a csapat egyik legnagyobb sztárja, Roger Espinosa új hajviseletéről érdeklődött honfitársunknál, aki szerint jobban áll neki a rövid viselet. Németh Krisztián nem tudott minden kérdésre válaszolni, mert rengetegen írtak neki.

Olvasói sztorik