Nemzetközi foci

Németh Krisztián tétmecsen debütálhat

Elek Ákos is első tétmeccsére készül Kínában – Dzsudzsákéknál kezdődik a tavaszi szezon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Kiesési rangadó vár Dárdai csapatára

Az angol másodosztályban (Championship) már a 36. fordulót rendezik ezen a hétvégén. Király Gábor klubja, a Fulham a negyedik helyezett Bournemouth ellen meccsel pénteken.

Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid csapata, a harmadik helyezett lengyel Lech Poznan a második Jagiellonát fogadja a bajnokság 23. fordulójában.

A Dárdai Pál irányította Hertha BSC kiesési rangadót vív a német élvonal (Bundesliga) 24. fordulójában. A 14. helyezett fővárosi együttes az utolsó VfB Stuttgart vendége lesz.

A Kovács Pétert is foglalkoztató norvég Strömsgodset a szintén norvég Odds BK ellen játszik edzőmeccset.

Szombat – Szalai a Schalke ellen

Tőzsér Dániel együttese, a dobogós Watford a nyolcadik Wolverhampton otthonába látogat az angol másodosztály 36. fordulójában. A harmadosztály 35. körében Bajner Bálint klubja, a Notts County a feljutásért harcoló Swindon vendége lesz.

Az osztrák élvonal 24. fordulójában a Gulácsi Pétert is soraiban tudó, listavezető Red Bull Salzburg a harmadik SC Rheindorf Altach csapatát fogadja. Simon Attila klubja, a Wolfsberger AC a Sturm Graz vendége lesz.

A Köteles Lászlót is foglalkoztató KRC Genk a Waregemet látja vendégül a belga élvonal 29. fordulójában.

A cseh első osztály 19. fordulójában Balázs Benjámin csapata, az FK Teplice a kiesőhelyen álló Slovan Liberec vendége lesz. Tamás Krisztián klubja, a Slavia Praha mérkőzését elhalasztották, az ellenfél a Viktoria Plzen lett volna.

Gángó András csapata, az NSÍ Runavik a Streymurt fogadja a feröeri élvonal második fordulójában.

A görög élvonal 27. fordulójában a listavezető, Megyeri Balázst is foglalkoztató Olimpiakosz zárt kapus mérkőzésen lép pályára a Pantrakikosz otthonában.

Otigba Kenneth és Varga Szabolcs klubja, a Heerenveen az ADO Den Haag vendége lesz a holland élvonal 26. fordulójában.

A lengyel első osztály 23. körében Guzmics Richárd csapata, a Wisla Kraków a sereghajtó, ám elmúlt három mérkőzésén veretlen Zawisza Bydgoszcz együttesét fogadja.

Kecskés Zsolt együttese, a máltai Pieta Hotspurs az éllovas Hibernians vendége lesz a bajnokság 25. fordulójában.

A német élvonal 24. fordulójának szombati játéknapján Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim az elmúlt három bajnokiján egyetlen pontot gyűjtő Schalke 04 vendége lesz. A két csapat között két pont a különbség a tabellán – a Schalke az ötödik, a Hoffenheim a hetedik helyen áll. Stieber Zoltán kiesés ellen menekülő csapata, a Hamburger SV a megtáltosodó Borussia Dortmundot látja vendégül. A másodosztály 24. fordulójában a sérüléséből felépülő Korcsmár Zsolt juthat szóhoz a Greuther Fürth színeiben – klubja a kiesőhelyen álló VfR Aalen otthonába látogat.

Novothny Soma együttese, az olasz harmadosztály A-csoportjában legutóbbi négy bajnokiját elveszítő FC Südtirol a Real Vicenzát fogadja a bajnokság 28. fordulójában.

Vadócz Krisztián klubja, a svájci élvonalban nem éppen jó formában lévő Grasshoppers az egy ponttal kevesebbet gyűjtő Luzern elleni hazai meccsen törhetné meg hét tétmérkőzés óta tartó nyeretlenségét. A svájci pontvadászatban a 23. fordulót rendezik.

Vasárnap – A kínai és az orosz élvonal is elkezdődik

A ciprusi bajnokság felsőházának első fordulójában Leandro de Almeida csapata, az Omonia Nicosia a szintén 39 pontos AEK Larnaca vendége lesz.

A feröeri élvonal második fordulójában Turi Géza csapata, a Víkingur Göta a B36 Tórshavn vendége lesz.

Babos Gábor csapata, a holland élvonal utolsó előtti, 17. helyén álló NAC Breda a negyedik Feyenoord vendége lesz a 26. fordulóban. A másodosztályban a 28. kör következik: Vida Krisztofer klubja, a De Graafschap a második helyezett Roda JC otthonába látogat.

A kínai élvonal is kezdetét veszi. Huszti Szabolcs és Elek Ákos klubja, a Csangcsun Jataj a Sandong Luneng otthonában nyitja a 2015-ös szezont.

A német másodosztály 24. fordulójában a Simon Krisztiánt is soraiban tudó 1860 München a Sandhausent fogadja.

Dzsudzsák Balázs klubjának is beindul a tavaszi szezon: az orosz élvonal 18. fordulójában a Dinamo Moszkva az FK Ufa csapatát fogadja.

A svájci bajnokság 23. fordulójában Vanczák Vilmos együttese, az FC Sion a második helyen álló Young Boys otthonában harcolhat a pontokért.

Hétfő – Németh Krisztián is debütálhat

A görög élvonal 27. fordulójában – csakúgy, mint a többi együttes – Pintér Ádám csapata zárt kapuk mögött mérkőzik a Plataniasz vendégeként. Pintérék immár hat bajnoki óta nem tudtak nyerni.

Kalmár Zsolt klubja, a német másodosztályú RB Leipzig a Karlsruhe otthonában lép pályára a 24. fordulóban. A vendéglátók az elmúlt öt bajnokijukon nem találtak legyőzőre.

Bőle Lukács együttese, a CSMS Iasi a második helyezett Petrolul Ploiesti vendége lesz a román élvonal huszadik fordulójában.

A Futács Márkót is soraiban tudó Mersin Idman Yurdu a Trabzonspor ellen játszik odahaza a török élvonal 23. fordulójában. A Trabzonspor a hatodik, a Mersin a hetedik a tabellán.

Tétmeccsen is debütálhat csapatában Németh Krisztián. A Sporting Kansas City magyar idő szerint pontban nulla órától fogadja a New York Red Bulls együttesét az észak-amerikai élvonal (MLS) első fordulójában.

Olvasói sztorik