Nemzetközi foci

Gulácsi tizenegyest hárított

Az osztrák Salzburg kapusa összehozott egy büntetőt, de utána kivédte a lövést az Admira ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A Svájci Kupa negyeddöntőjében Vanczák Vilmos csapata, az FC Sion odahaza 2-1-re győzött az FC Aarau ellen. A rutinos magyar védő a kispadról nézte végig a találkozót, klubja ezzel a sikerrel továbbjutott.

Vadócz Krisztián együttese, a Grasshoppers hosszabbítás után 1-0-ra kikapott a városi rivális FC Zürichtől, így nem jutott tovább. A magyar játékos kezdő volt, és a századik percben lecserélték.

A Török Kupa negyeddöntőjének első meccsén Futács Márkó csapata, a Mersin hazai környezetben 2-1-re kikapott a Fenerbahce ellen. Honfitársunk nem szerepelt a bajnoki újonc keretében.

Az osztrák élvonal 23. fordulójában Simon Attila csapata, a Wolfsberger AC hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett az SV Ried ellen. Gulácsi Péter együttese, a címvédő Red Bull Salzburg a 22. perctől emberhátrányban futballozott, mégis 4-1-re nyert az Admira otthonában. A magyar csatár nem szerepelt a WAC keretében, a kapus viszont végigvédte a győztes találkozót, a második félidő elején összehozott egy tizenegyest, amiért sárga lapot kapott, de a lövést kivédte.

A nyolcaddöntő jelentette a végállomást Kalmár Zsolt csapata, az RB Leipzig számára a Német Kupában, hiszen az élvonalban remekül szereplő Wolfsburg 2-0-ra nyert Lipcsében. A magyar fiatal nem volt ott a hazaiak keretében.

Megszakítás nélkül a negyedik meccsét vesztette el az olasz harmadosztály (Lega Pro) A-csoportjában az FC Südtirol. Novothny Soma együttesét hazai pályán győzte le 1-0-ra a FeralpiSalo. A magyar csatár végigjátszotta a találkozót, a legnagyobb helyzetét a 15. percben hagyta ki.

Olvasói sztorik