Nemzetközi foci

Stieber megállapodna Hamburgban

A remekül teljesítő magyar válogatott középpályás a Dortmund ellen is bízik a jó játékban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két gólját is a forduló legszebb találatának választották, ráadásul lőtt egy harmadikat is, ezekkel stabilizálta a helyét a Hamburg csapatában – Stieber Zoltánnak remekül sikerült a Bundesliga tavaszi rajtja. Bár csapata továbbra is a kiesőzónában tartózkodik, a magyar válogatott játékos önbizalommal tekint a következő meccsek elé, ez is kiderül az mno.hu oldalon olvasható interjújából.

– Mivel kimondottan jól sikerült a téli felkészülésem, valamit sejtettem. Már a Köln ellen beállított az edzőnk, Josef Zinnbauer, utána a Paderborn ellen kezdő voltam, és azóta megragadtam a csapatban – idézi a portál honfitársunkat, aki a hollandok klasszisát, Rafael Van der Vaartot szorította ki a csapatból (akit már Németh Krisztián klubjánál, a Sporting Kansas Citynél emlegetnek lehetséges érkezőként), bár Stieber szerint együtt is tudnának játszani.

Stieber Zoltán arról is beszélt, hogy Németországban mást értenek „fiatal játékos” alatt, mint itthon, ő már nem számít annak – sokat vándorolt az elmúlt időszakban, de Hamburgban szívesen maradna hosszabb távon is.

– Bár a látszat mást mutat, nem vagyok vándormadár típus, mindig is egy helyen szerettem volna tölteni a futballkarrieremet, de másképp alakult. Hamburgban hosszú távra tervezek – mondja karrierjéről a játékos.

A Hamburg a hétvégén az egyre jobb formába lendülő Borussia Dortmundot fogadja, Stieber nem tart Jürgen Klopp csapatától, bár tudja, nem lesz könnyű megállítani őket.

– Élvezem az efféle kihívásokat. Engem feldob ez a Bundesliga-közeg, a nagy közönség. Rúgtam én már gólt a Dortmundnak idegenben, nyolcvanezer néző előtt is kétezer-tizenkettő novemberében – mondta a középpályás, aki a magyar válogatott márciusi, görögök elleni Európa-bajnoki selejtezőjével egyelőre nem foglalkozik, mert csak a soron következő találkozóra koncentrál.

Olvasói sztorik