Nemzetközi foci

VIDEÓ: Stieber újra gólt lőtt

Dárdai Pál csapata újra győzött a Bundesligában; Bőle Lukács gólpasszt adott Romániában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A német Bundesliga 23. fordulójában Dárdai Pál vezetőedző együttese, a házigazda Hertha BSC 1-0-ra nyert az Augsburg ellen. A játéknap előtt a berliniek kiesőhelyen álltak, a vendégek viszont az ötödik helyen tanyáztak. A győztes gólt Salomon Kalou a 88. percben szerezte.

A Hoffenheim is otthon játszott, és 2-0-s sikert aratott a Mainz ellen. Szalai Ádám kezdő volt, majd a 64. percben lecserélték.

Az elmúlt hetekben remek formában lévő Stieber Zoltán megint kezdő volt a Hamburg csapatában, amely a szünetben 1-1-re áll az Eintracht Frankfurt otthonában. A hazaiak szereztek vezetést, de az első félidő hosszabbításában honfitársunk egyenlített. A meccs vége 2-1 lett a Frankfurt javára, Stieber végigjátszotta a vesztes találkozót.

Megint nyert a román élvonalban a kiesés elől menekülő CSMS Iasi, amely a 19. fordulóban 1-0-ra verte a vendég Gaz Metas Median együttesét. A házigazdáknál Bőle Lukács kezdő volt, ő adta a gólpasszt, majd a 83. percben lecserélték.

A cseh bajnokság 18. fordulójában Teplice 2-2-t játszott a Slavia Praha otthonában. A hazaiaknál Tamás Krisztián kezdő volt, és csak a kilencvenedik percben cserélték le, a vendégeknél Balázs Benjámin a kispadról nézte végig a meccset.

A belga első osztály 28. fordulójában Köteles László csapata, a KRC Genk 2-0-ra győzött a sereghajtó Lierse SK otthonában. Honfitársunk végigvédte a meccset.

A holland élvonal 25. fordulójában Babos Gábor csapata, a kiesés elől menekülő NAC Breda 1-1-et játszott a Twente otthonában. A rutinos magyar kapust nem nevezték a találkozóra.

Az olasz harmadosztály (Lega Pro) A-csoportjának 27. fordulójában Novothny Soma együttese, az FC Südtirol 1-0-ra kikapott a Renate otthonában. A magyar csatár eltiltás miatt nem szerepelt a zsinórban harmadszor vesztő vendégek keretében.

Az angol másodosztály 34. fordulójában a sérült Bogdán Ádámot nélkülöző Bolton Wanderers 1-0-s sikert aratott odahaza a Brighton and Hove ellen. Király Gábor ezúttal is a kispadon kapott helyet a Fulhamben, amely hazai pályán 2-0-ra győzte le az éllovas Derby Countyt. Tőzsér Dániel csapata, a Watford idegenben nyert 3-2-re a Leeds United ellen, így fellépett a harmadik helyre a tabellán – honfitársunk végigjátszotta a találkozót. A Bolton a 17., a Fulham pedig a 19. helyet foglalja el.

Az angol harmadosztály 33. körében Bajner Bálint kezdő volt a Notts Countyban a Port Vale ellen. A magyar csatárt a 74. percben cserélték le az 1-0-ra elveszített bajnokin. A Notts zsinórban harmadszor kapott ki, így már csak a 18. a bajnokságban.

Simon Attilát nem nevezték a Wolfsberger AC keretébe az osztrák bajnokság 22. fordulójában. Az együttes az SC Rheindorf Altach vendégeként kapott ki 1-0-ra, így lecsúszott a dobogóról.

A lengyel első osztály 22. körében a Guzmics Richárdot eltiltás miatt nélkülöző Wisla Kraków 3-1-re kikapott a Belchatów otthonában. A vendégek egyik védője öngólt vétett, a másik pedig piros lapot kapott…

A ciprusi élvonal 22. fordulójában Leandro de Almeida csapata, az Omonia Nicosia hazai pályán 1-1-et játszott a listavezető APOEL Nicosia ellen. A magyar válogatott játékos végig a pályán volt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik