Nemzetközi foci

Megyeri: jókor jött a kényszerszünet

A görög Olimpiakosz kapusa átélt már nagyobb balhét is, mint a Panathinaikosz elleni összecsapáson.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Botrányba fulladt a múlt hétvégén rendezett Panathinaikosz–Olimpiakosz görög derbi. Mint ismert, a Pana 2-1-re győzte le a Megyeri Balázst ezúttal is a kispadra nevező listavezetőt, így hat pontra olvadt a hátránya a bajnokságban. A pályát elözönlő, és a rendőrökkel összeverekedő szurkolók botrányos viselkedésének azonban súlyos következményei lettek: miután a liga keddi ülésén az Olimpiakosz és a Panathinaikosz egy-egy képviselője is összeverekedett, a kormány úgy döntött, határozatlan időre felfüggeszti a profi focit az országban.

Megyeri Balázst, a címvédő Olimpiakosz hálóőrét a Rangadó.hu a reptéren érte utol. A hétvégét Magyarországon töltő játékos elmondta, nem a fenti meccs volt a legrosszabb élménye a görög élvonalban. A magyar kapus csapatának hamar túl kellett tennie magát a történteken, ám sok örömben hét közben sem volt részük, ugyanis hazai pályán 2-2-re végeztek az ukrán Dnipro elleni Európa Liga-visszavágón, így 4-2-es összesítéssel búcsúztak a sorozattól.

– A két mérkőzés összképe alapján megérdemelten jutottak tovább az ukránok?
– Sajnos elemi hibákat vétettünk, az első meccsen nagy hátrányba kerültünk emiatt. Ott a szerencse is elpártolt mellőlünk, mert két nagyon szerencsétlen gólt kaptunk, mindkét alkalommal a saját játékosunkat érintette a labda, sőt a második dupla öngól volt – ha lehet így mondani –, megpattant az egyik játékosunkon, és a másikról bepattant. Ott egyáltalán nem érdemeltünk győzelmet, és az a kettő-nullás vereség megpecsételte a sorsunkat – mesélte Megyeri Balázs. – A visszavágón nagyon jól kezdtünk és húsz percig nagyon jól futballoztunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, sikerült is gólt szereznünk. Igazából a nehezét már megoldottuk, aztán megint kaptunk egy buta gólt. Egy-egynél szinte lehetetlenné vált a helyzetünk, a második félidő elején kaptunk egy piros lapot is, amivel szinte teljesen elszálltak az esélyeink. Becsülettel mentünk előre, csináltuk a dolgunkat, sikerült egy gólt szereznünk a végén, utána nagyon kinyíltunk és újra gólt kaptunk. Úgy gondolom, a második gól benne volt abban a játékban, amit a végén nyújtanunk kellett. Talán jobb szájízzel búcsúztunk volna, ha megnyerjük ezt a meccset kettő-egyre.

– A hétvégén nem lesz bajnoki forduló, de információik szerint meddig tart a kényszerszünet?
– A legutolsó információink szerint csak erre a hétvégére érvényes, a jövő hétvégén minden bizonnyal újra lesznek mérkőzések, de ez még változhat a jövő hét folyamán, ugyanis szerdán lesz a következő ülése a ligának. Szerda után nyilván okosabbak leszünk, de mi úgy készülünk, és bízunk abban, hogy a jövő héten már lesz meccs.

– A felfüggesztést kiváltó balhé az Olimpiakosz meccsén történt. Nem görög játékosként hozzá lehet szokni az ilyen mérkőzésekhez?
– Már öt éve vagyok itt, úgyhogy már volt egy-két derbiben részem az elmúlt években, amikor még nem csak a PAOK és a Panathinaikosz volt az ősi riválisunk, hanem az első osztályban szerepelt további két patinás klub, az AEK Athén és az Arisz is. Az első három évben még több rangadónk volt, viszont az elmúlt két évben még nagyobb hangsúlyt fektetnek a szurkolók a Pana és a PAOK elleni mérkőzésekre – mind a mi részünkről, mind az ellenfeleink részéről. Rossz kifejezés, hogy megszokni, de talán lehet azt mondani, hogy volt már ennél rosszabb. Ez is ott van a top háromban az idegenbeli rangadók között, amelyek sajnos nem csak a futballról szóltak.

– Itthon sokan azon tanakodnak, hogy ez a kényszerszünet milyen hatással lehet a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő görög válogatottra. Ön szerint?
– Nem hiszem, hogy komolyan kihatással lenne ez a válogatottra, mert a csapat gerince külföldön játszik, a másik fele pedig leginkább nálunk. Mi rengeteg mérkőzést játszottunk az elmúlt időszakban, szerintem január óta folyamatosan heti két meccsünk van. Az elmúlt hét után talán azt is lehet mondani, hogy jókor jött ez a kényszerszünet, ránk fér ez a hétvége, hogy egy kicsit kiürítsük a fejünket, rendbe szedjük a gondolatainkat. Bízunk benne, hogy a jövő hétvégén tényleg lesz meccs, és újult erővel vághatunk neki. A válogatott selejtezője még egy hónapnyira van, abba az időszakban három hétvége is beleesik. Nem hiszem, hogy olyan sokáig elhúzódna ez a felfüggesztés, tehát nem valószínű, hogy kihatással lesz a válogatott játékosokra.

– Ön most honnan hova repül?
– Athénból megyek Budapestre, mert kaptunk két nap szünetet, és hazautazom, hogy egy kicsit én is kiszellőztessem a fejemet. A családdal töltött idő mindenképpen jó hatással lesz rám.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik