Nemzetközi foci

VIDEÓ: Stieber gólja döntetlent ért

Vasárnapi gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A Dárdai Pál által irányított Hertha BSC a remek formában lévő Wolfsburg vendégeként lépett pályára a Bundesliga 22. fordulójában. A kiesőhelyen álló berlinieknek nem sikerült a bravúr a második helyezett otthonában, szövetségi kapitányunk klubja 2-1-es vereséget szenvedett a Farkasokkal szemben, így maradt a 17. helyen.

A görög élvonal 25. fordulójában Pintér Ádám együttese, a Levadiakosz 1-0-ra kikapott a Panioniosz otthonában. A magyar légiós végigjátszotta a találkozót. Megyeri Balázs a kispadon ülve nézte, ahogy csapata, az Olimpiakosz 2-1-es vereséget szenved a városi rivális Panathinaikosz vendégeként.

A Köteles Lászlót foglalkoztató KRC Genk hazai pályán szenvedett 1-0-s vereséget az Anderlecht csapatától belga élvonal 27. körében. A magyar hálóőr végigvédte az összecsapást.

A Bundesliga 22. fordulójában a Hamburger SV a Borussia Mönchengladbach csapatát látta vendégül. A hazaiak magyar szélsője, Stieber Zoltán kezdőként kapott lehetőséget, és meghálálva a bizalmat, gólt szerzett a 73. percben. A HSV ezután egészen a 92. percig nyerésre állt, a vége mégis 1-1 lett.

A Lech Poznan a Ruch Chorzow együttesét fogadta a lengyel élvonal 21. körében. A hazaiaknál Lovrencsics Gergő kezdőként végig a pályán volt, Kádár Tamás pedig a 65. percben debütált új csapatában a 2-1-re megnyert találkozón. Holman Dávid ezúttal nem volt ott a Poznan keretében. Az első találat előtt Lovrencsics adta a gólpasszt.

Lejátszotta második meccsét a Desert Diamond Kupa keretein belül a Sporting Kansas City, amely 3-2-re nyert a Seattle Sounders ellen – a második gólt Németh Krisztián szerezte.

A török első osztály 21. fordulójában a Mersin a Karabukspor együttesét látta vendégül. A hazaiak magyar támadója, a 25. születésnapját éppen ma ünneplő Futács Márkó a 2-1-re megnyert találkozó hetvenedik percében lépett pályára. Győzelmével a Mersin a hetedik a tabellán.

A holland élvonal 24. körében a Heerenveen a Groningen csapatát győzte le otthon 3-1-re. A hazaiaknál Otigba Kenneth és Varga Szabolcs sem volt nevezve az összecsapásra.

Gulácsi Péter védte a Red Bull Salzburg kapuját, amikor az osztrák címvédő 2-2-t játszott az SV Ried vendégeként a bajnokság 21. fordulójában. A pontvesztés ellenére Gulácsi csapata magabiztosan vezeti a táblázatot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik