Nemzetközi foci

VIDEÓ: Leandro győztes gólt szerzett Cipruson

Simon Krisztián kezdő, Tőzsér Dániel és Szalai Ádám csak csere volt, Novothny Somát kiállították.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A svájci élvonal 21. fordulójában Vadócz Krisztián új csapata, a 75 percen keresztül emberhátrányban játszó Grasshoppers hazai pályán 2-0-ra kikapott az FC Zürichtől. Honfitársunk a szünet után csereként lépett pályára. Vanczák Vilmos a kispadon kezdett az FC Sionban, amelynek St. Gallen elleni, hazai találkozóját a havazás miatt félbeszakították a második félidőben, 0-0-s állásnál.

A cseh élvonal (Synot Liga) 17. fordulójában Tamás Krisztián csapata, a Slavia Praha 3-1-re győzött a Liberec otthonában. A magyar fiatal kezdő volt, végigjátszotta a meccset, és a szünet előtt sárga lapot kapott. Balázs Benjámin a kispadról nézte végig, amint együttese, az FK Teplice 1-0-ra nyer a Banik Ostrava ellen – ezzel a két klub helyet cserélt egymással a tabellán.

Az angol másodosztály (Championship) 32. fordulójában Király Gábor együttese, a Fulham gól nélküli mérkőzést játszott a Millwall otthonában. A rutinos magyar kapus a kispadról nézte végig a találkozót. Tőzsér Dániel a 78. percben, csereként lépett pályára a Watford csapatában, amely hazai pályán 3-0-ra kikapott a Norwich-tól. Sérülés miatt ezúttal is hiányzott a Bolton Wanderers keretéből Bogdán Ádám; a teljes második félidőt emberhátrányban lejátszó együttese 4-1-re kikapott a Nottingham Forest otthonában.

Az angol harmadosztály (League One) 32. fordulójában Bajner Bálint csapata, a Notts County 2-1-es vereséget szenvedett a Fleetwood vendégeként. A magyar csatár a kispadon kezdett, majd a 75. percben lépett pályára.

A norvég Strömsgodset 1-0-ra kikapott az orosz Szpartak Moszkvától a törökországi felkészülési mérkőzésen. Az északiaknál a rutinos magyar csatár, Kovács Péter nem lépett pályára.

A német Bundesliga 22. fordulójában Szalai Ádám együttese, a Hoffenheim 1-1-et játszott a Freiburg otthonában. A magyar csatár a 85. percben, csereként lépett pályára.

Cipruson a 21. fordulót rendezték, amely szerencsét hozott Leandro de Almeída számára, hiszen a kilencedik percben ő szerezte csapata, az Omonia Nicosia győztes gólját az AEL Limasszol otthonában (1-0). A magyar válogatott balhátvéd végigjátszotta a találkozót.

Novothny Soma együttese, az olasz harmadosztály (Lega Pro) A-csoportjában szereplő FC Südtirol hazai környezetben 2-1-re kikapott az Alessandria ellen. A magyar csatár kezdő volt, majd a 85. percben megkapta második sárga lapját, tehát kiállították.

A német másodosztály 22. fordulójában az utolsó előtti 1860 München hazai pályán 2-1-re nyert a sereghajtó St. Pauli elleni kiesési rangadón. A bajorok magyar légiósa, Simon Krisztián kezdő volt, de az 58. percben lecserélték. Csapata ezzel a sikerrel elmozdult a kiesőzónából.

Cikkünk hamarosan frissül!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik