Nemzetközi foci

Vadócz Krisztián bemutatkozhat Svájcban

Tétmeccsen is debütálhat a Grasshoppers magyar légiósa, csakúgy, mint Kádár Tamás Lengyelországban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Romániában is beindul a tavasz

A holland élvonal 24. fordulójában Babos Gábor nyolc meccs óta nyeretlen csapata, a NAC Breda a Cambuurt fogadja.

A tavaszt vereséggel kezdő, Guzmics Richárdot is soraiban tudó Wisla Kraków a Pogon Szczecin ellen játszik hazai pályán a lengyel bajnokság 21. fordulójában.

Korcsmár Zsolt csapata, a német másodosztályú Greuther Fürth a közvetlen rivális Sandhausennel meccsel odahaza a bajnokság 22. fordulójában.

A román első osztályban is elkezdődik a pontvadászat. A 18. fordulóban Bőle Lukács csapata, a CSMS Iasi a Viitorul Constanta vendége lesz.

Szombat – Vadócz tétmeccsen debütálhat

Az angol másodosztályban (Championship) Tőzsér Dániel klubja, az ötödik helyen álló Watford a hatodik Norwich ellen játszik rangadót. A Király Gábort is soraiban tudó Fulham a – szintén a kiesés ellen menekülő – Millwall vendége lesz, míg a sérült Bogdán Ádámot egyelőre nélkülöző Bolton Wanderers a Nottingham Forest otthonába látogat a 32. fordulóban. Bajner Bálint együttese, a hullámzó formában lévő Notts County a Fleetwood vendégeként javíthat a harmadosztály 32. körében.

Vernes Richárd vállműtéten esett át, és hazautazott Magyarországra, így a szezon hátralevő részében már nem állhat csapata, az ausztrál Central Coast Mariners rendelkezésére. Az együttes a Sydney FC vendége lesz a bajnokság 18. fordulójában.

Az osztrák bajnokság 21. fordulójában Simon Attila csapata, a második helyezett Wolfsberger AC a Grödig ellen mérkőzik.

A ciprusi élvonalban szereplő, Leandro de Almeidát is soraiban tudó Omonia Nicosia az AEL Limasszol otthonában szerepel a 21. fordulóban.

A cseh élvonalban két légiósunk is debütálhat. Balázs Benjámin együttese, az FK Teplice a Banik Ostravát fogadja a tavasz első tétmeccsén. A 17. forduló másik magyar érdekeltségű találkozóján a Tamás Krisztiánt foglalkoztató Slavia Praha a Slovan Liberec ellen játszik idegenben.

Kecskés Zsolt csapata, a máltai Pieta Hotspurs a Kloriana vendégeként lép pályára a máltai élvonal második szakaszának első fordulójában.

A német élvonalban Szalai Ádám meggyógyult a múlt heti betegségét követően, így a Hoffenheim rendelkezésére állhat a Freiburg elleni, idegenbeli bajnokin. A Bundesligában a 22. fordulóval folytatódnak a küzdelmek. A másodosztályban is a 22. kört rendezik: Simon Krisztián csapata, a kiesés ellen harcoló 1860 München a sereghajtó St. Paulit fogadja.

Novothny Soma klubja, az olasz harmadosztály A-csoportjában szereplő FC Südtirol a második helyezett Alessandriát fogadja a 26. fordulóban.

A svájci első osztályban is két magyarért szoríthatunk. A hét közben kisebb sérülést szenvedő Vadócz Krisztián klubja, a Grasshoppers az FC Zürich ellen vív rangadót odahaza. A 21. forduló szombati játéknapján lép pályára az FC Sion is – Vanczák Vilmos együttese a St. Gallent fogadja.

Kovács Péter csapata, a norvég Strömsgodset még edzőmeccset játszik: az ellenfél az orosz Szpartak Moszkva lesz.

Vasárnap – Kádár is debütál?

Az osztrák bajnokság 21. fordulójában az SV Ried vendégeként javíthat hétközi Európa Liga-vereségén Gulácsi Péter csapata, a listavezető Red Bull Salzburg.

Köteles László csapatára rangadó vár a belga bajnokság 27. fordulójában. A KRC Genk a második helyezett Anderlechtet fogadja.

A görög élvonal 25. fordulójában Pintér Ádám csapata, a Levadiakosz a – szintén a kiesés ellen csatázó –, elmúlt öt bajnokiján veretlen Panioniosz vendége lesz. A Megyeri Balázst is soraiban tudó, listavezető Olimpiakosz a második helyezett Panathinaikosz otthonában növelheti előnyét a tabellán.

Otigba Kenneth és Varga Szabolcs klubja, a Heerenveen a Groningennel találkozik a holland élvonal 24. fordulójában.

Lovrencsics Gergő, Holman Dávid és Kádár Tamás klubja, a Lech Poznan a Ruch Chorzow elleni bajnokira készül a lengyel első osztály 21. fordulójában. Az előző körben Lovrencsics és Holman is csereként jutott szóhoz, Kádár debütálására viszont még nem került sor tétmeccsen.

A német élvonal 22. fordulójában Stieber Zoltán csapata, a Hamburger SV az Európa Liga-résztvevő Borussia Mönchengladbach ellen feledtetheti az elmúlt fordulóban elszenvedett zakóját. Mint ismert, a magyar támadót is soraiban tudó együttes a Bayern vendégeként 8-0-s pofonba szaladt bele. A találkozót az Eurosport 2 élőben közvetíti 15 óra 30 perces kezdéssel. A Dárdai Pál vezette Hertha BSC is vasárnap lép pályára: a kiesés ellen menekülő fővárosiak a kiváló erőkből álló VfL Wolfsburg vendégei lesznek 17 óra 30 perctől, szintén az Eurosport 2 kamerái előtt.

A török első osztályban szereplő Mersin Idman Yurdu a Karabuksport fogadja a bajnokság 21. fordulójában. Az együttes támadója, Futács Márkó az előző körben két góllal vette ki a részét a csapat 4-0-s sikeréből.

Hétfő – Egy német meccs marad

Kalmár Zsolt csapata, a német RB Leipzig zárja a hétvégét légiósainknál: az együttes a Braunschweig vendége lesz a másodosztály 22. fordulójában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik