Nemzetközi foci

Felfüggesztették a görög focit

A kormány az erőszakot szeretné visszaszorítani, ezért nem rendeznek bajnokikat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A görög kormány határozatlan időre felfüggesztette az összes professzionális bajnokságot az országban. A hétvégén tehát már egyik osztályban sem rendeznek bajnokit. Azzal érvelnek, hogy céljuk megakadályozni az erőszak további terjedését.

A kormány szerdai döntésének hátterében a folyamatos szurkolói rendbontások állnak. Legutóbb vasárnap a Panathinaikosz-Olimpiakosz rangadón özönlötték el a drukkerek a pályát és csaptak össze a rendfenntartókkal, amellett a hazai gárda drukkerei pirotechnikai eszközökkel, kövekkel, üvegekkel dobálták meg a Megyeri Balázst is foglalkoztató vendégcsapat híveit.

Ezt követően kedden a görög élvonalbeli bajnokságot szervező labdarúgóliga ülése botrányos körülmények között ért véget, ugyanis összeverekedett egymással az Olimpiakosz és a Panathinaikosz egy-egy képviselője.

A korábbi válogatott kapus, Vaszilisz Konsztantinu, a Panathinaikosz alkalmazottja az állát és az ajkát fogva hagyta el a termet, elmondása szerint megütötte őt a pireuszi klub egyik biztonsági embere.

Jorgosz Borovilosz, a liga elnöke azt mondta, a kormány hamarosan kivizsgálja az esetet, addig a bajnokságokat felfüggesztették.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik