Nemzetközi foci

Magyarok meccselnek Csehországban

Balázs Benjámin és Tamás Krisztián csapatai egymással mérkőznek a cseh élvonalban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Kádárék nyitják a hétvégét

A holland másodosztály 27. fordulójában Vida Krisztofer csapata, a De Graafschap a harmadik helyezett FC Eindhovent fogadja.

Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid együttese, a lengyel élvonalbeli Lech Poznan a KS Cracovia ellen készül a 22. fordulóban.

A német másodosztályú, Korcsmár Zsoltot is soraiban tudó Greuther Fürth a feljutásért harcoló 1. FC Kaiserslautern vendége lesz a 23. fordulóban.

Szombat – Magyar találkozó Csehországban

Az angol másodosztály (Championship) 34. fordulójában a sérülése után hamarosan visszatérő Bogdán Ádám csapata, a Bolton Wanderers a közvetlen rivális, szintén 37 ponttal álló Brighton and Hove-t fogadja. Király Gábor klubja, a Fulham hazai pályán bizonyíthat a Derby County ellen, míg Tőzsér Dániel csapata, a Watford a Leeds United vendége lesz. A harmadosztály 33. körében Bajner Bálint együttese, a Notts County a Port Vale-t látja vendégül.

Az osztrák élvonal 22. fordulójában a Simon Attilát is soraiban tudó Wolfsberger AC a szintén 33 ponttal álló, így negyedik helyezett SC Rheindorf Altach otthonába látogat.

A belga élvonal rájátszásáért harcol a Köteles Lászlóval felálló KRC Genk. A csapat a 28. fordulóban a sereghajtó Lierse SK vendége lesz.

A ciprusi első osztály 22. fordulójában a magyar válogatott Leandro de Almeida csapata, az Omonia Nicosia a listavezető APOEL ellen játszik rangadót odahaza.

A cseh élvonal 18. fordulójában Balázs Benjámin csapata, az ötödik helyezett FK Teplice a hatodik helyen álló, Tamás Krisztiánt is soraiban tudó Slavia Praha otthonába látogat.

Babos Gábor együttese, a NAC Breda a Twente vendége lesz a holland élvonal 25. fordulójában.

A Guzmics Richárdot is soraiban tudó Wisla Kraków a GKS Belchatów otthonában lép pályára a lengyel élvonal 22. fordulójában. A magyar védő ezúttal biztosan nem játszhat, mert legutóbb piros lapot kapott.

A máltai első osztályban Kecskés Zsolt klubja, a Pieta Hotspurs a Sliema Wanderers ellen mérkőzik a 24. fordulóban.

A német Bundesliga 23. fordulójában a Dárdai Pál irányította Hertha BSC az ötödik Augsburg ellen mozdulhat el a kiesőhelyről egy győzelemmel. Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim a Mainzot fogadja, míg Stieber Zoltán csapata, a Hamburger SV az Eintracht Frankfurt vendége lesz.

Az olasz harmadosztály A-csoportjának 27. fordulójában Novothny Soma csapata, az FC Südtirol az AC Renate otthonába látogat. A fiatal csatár is kényszerpihenőn lesz ezen a hétvégét, hiszen az előző körben őt is kiállították.

A román első osztályban a jászvásári CSMS – várhatóan Bőle Lukáccsal a soraiban – a Gaz Metan Mediast fogadja a 19. fordulóban.

Vasárnap – A bajnokságban javíthatnak Gulácsiék

Az osztrák első osztály listavezetője, a Gulácsi Pétert is soraiban tudó Red Bull Salzburg a Grödig ellen folytathatja bajnoki menetelését. A címvédőnek már csak a hazai mezőnyre kell koncentrálnia, hét közben ugyanis elbúcsúzott az Európa Ligától.

Kezdetét veszi a feröeri bajnokság. Az élvonal első fordulójában Turi Géza csapata, a Szuperkupa-győztes Víkingur Göta a Fuglafjordurt fogadja. Gángó András csapata, az NSÍ Runavik az FC Suduroy ellen kezdi meg szereplését.

A holland első osztály 25. fordulójának vasárnapi játéknapján Otigba Kenneth és Varga Szabolcs csapata, a Heerenveen az Excelsior vendége lesz.

Kalmár Zsolt csapata, a német másodosztályú RB Leipzig az Union Berlint fogadja a 23. fordulóban. Mindkét együttes harminc pontot gyűjtött idáig – a lipcseiek a nyolcadik, a fővárosiak a tizedik helyről várják a folytatást.

A svájci élvonal 22. fordulójában vasárnap két magyarért is szoríthatunk. Vadócz Krisztián klubja, az elmúlt négy meccsét kivétel nélkül elveszítő Grasshoppers a St. Gallen ellen javíthat pocsék formáján, míg Vanczák Vilmos a Luzern elleni bajnokin bizonyíthat az FC Sion színeiben.

A török bajnokság 22. fordulójában Futács Márkó klubja, a Mersin Idman Yurdu a két hellyel és két ponttal jobban álló Bursaspor vendége lesz.

Az Egyesült Államok bajnokságára (MLS) készülő Sporting Kansas City – Németh Krisztián klubja – a Seattle Sounders ellen játszik a Desert Diamond Cup harmadik helyéért.

Hétfő – Az első fogadja Simon csapatát

A német másodosztály 23. fordulójának zárómérkőzésén Simon Krisztián klubja, a kiesés ellen harcoló 1860 München az éllovas Ingolstadt otthonában lép pályára.

Olvasói sztorik