Nemzetközi foci

Stieber szerény, az apja kritikus

A magyar válogatott középpályása a gólja ellenére sem volt maradéktalanul megelégedve.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bundesliga 22. fordulójában a Hamburger SV a Borussia Mönchengladbach együttesét fogadta. A hazaiak Stieber Zoltán révén a 73. percben megszerezték a vezetést. A 26 éves magyar középpályás húsz méterről gyönyörűen kilőtte a kapu jobb alsó sarkát. A kikötővárosiak mégsem ünnepelhettek győzelmet, mert a 92. percben egyenlített a Mönchengladbach (1-1).

Honfitársunk a mérkőzés után interjút adott a HSV hivatalos honlapjának. Elmondta, hogy édesapja, Stieber József felhívta a mérkőzés után, hogy gratuláljon a teljesítményéhez.

– Egyből felhívott és gratulált, de néhány dolgot azért kritizált. Azt mondta, sokkal agilisabbnak kell lennem, mert még mindig csendes vagyok a pályán. Kiemelte, hogy sokkal jobban ki kellene használnunk a helyzeteinket, mert volt lehetőségünk megszerezni a második gólt, és akkor nem kellett volna elviselni azt a nyomást a végén. Mindenben igaza van, amit mondott – nyilatkozott önkritikusan Stieber.

A válogatott középpályás összesen 13 kilométert tett meg a hétvégi bajnokin, amivel hosszútávfutónak is elmehetne.

– Sokan mondták korábban, hogy soha nem leszek profi futballista, mert százhetvenöt centi magas vagyok és hatvanhét kiló. Ezek a kritikák mindig arra ösztönöztek, hogy jobb és jobb legyek, ezért nagyon keményen dolgozom. Sokat jártam erősítő edzésekre, de rájöttem, hogy az adottságok ellen nem tehetek semmit, és inkább megpróbálom használni a képességeimet. Sokkal türelmesebb lettem, mint amilyen korábban voltam. A Mainznál azonnal szerettem volna játszani, itt is mindent megtettem, hogy minél hamarabb kezdőjátékos legyek, de kivártam a megfelelő pillanatot – mondta.

Stieber egyre többet játszik a téli felkészülés óta, de ezt annak is köszönheti, hogy remekül illeszkedett az új felállásba. Zinnbauer edző ugyanis, a 4-3-2-1-es taktikát 4-1-4-1-re cserélte. Honfitársunk belső középpályást játszik az új hadrendben, és eddig fekszik neki.

– Elfogadta a helyzetet, igyekezett a legtöbbet kihozni belőle, és sikerült neki – nyilatkozta a HSV vezetőedzője.

– Csak azért, mert gólt szereztem, még nincs minden rendben. A csapat nem tudott nyerni, pedig nagy szükségünk van a győzelmekre, hogy stabilizáljuk helyünket a középmezőnyben. Sajnálom, hogy az utolsó pillanatokban elvesztettünk két fontos pontot – zárta Stieber Zoltán.

Olvasói sztorik