Nemzetközi foci

Történelmi vereséget szenvedtek Stieberék

A Bayern München hazai pályán 8-0-ra verte a magyar középpályással felálló Hamburgot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bundesliga 21. fordulójában a listavezető Bayern München a 12. helyen tanyázó Hamburgot fogadta. A találkozónak magyar érdekeltsége is volt, hiszen Stieber Zoltán a kikötővárosiaknál szerepel.

A Hamburg nagy meglepetésre támadófutballra rendezkedett be, hiszen két csatár is volt a pályán a kezdősípszó előtt. A 26 éves magyar válogatott játékos is kezdőként kapott lehetőséget, de ezúttal nem a középpálya közepén, hanem a jobb szélen.

Az első percekben a Bayern adogatott, de nem nagyon jutott előbbre, mert a HSV játékosai remekül lezárták a területeket. A negyedik percben Müller került ziccerben, de Drobny lábbal hárított. Az első negyedórában a vendégek nem játszottak alárendelt szerepet, de a labdát jobbára a bajorok birtokolták.

A 16. percben Stieber remekül hozta el a labdát a jobb oldalon, de mielőtt beadhatta volna, Schweinsteiger érkezett és szerelni tudott. A huszadik percben a Bayern támadt, de nem tudott közel kerülni a vendégkapuhoz, amikor egy ártalmatlannak tűnő beadáshoz kézzel ért hozzá Marcos, a bíró pedig rögtön a tizenegyespontra mutatott – Müller értékesítette a büntetőt (1-0). Két percre rá ismét Müller próbálkozott, de ezúttal a tizenhatoson kívülről, Dorbny azonban csak kiütni tudta, Götze pedig belőtte a kipattanót (2-0).

Olic nem tudta folytatni a játékot, cserét kért a 24. percben. Ennek következtében Stieber ment be középre, ahol a felkészülési időszak alatt remekül teljesített. A 36. percben növelte az előnyét a Bayern: Arjen Robben megkapta a labdát, tolt rajta kettőt, és gyönyörűen tekerte el, de a kapufa segítsége is kellett a szépségdíjas találathoz (3-0). A Hamburg próbálta tartani a labdát, de a középpályánál tovább nemigen jutottak.

A második félidőben mintha bennmaradt volna az öltözőben a HSV. A 47. percben Robben megkapta a labdát, betört a tizenhatoson belülre, és jobbal a rövidbe lőtt. Ebben a gólban azért jócskán benne volt a veterán cseh hálóőr is (4-0)… Az 55. percben folytatta a termelést a Bayern: Schweinsteiger készítette le Müllernek, aki mértani pontossággal tekerte a kapuba (5-0). Egy percre rá ismét a német világbajnok kapott jó labdát, becenterezte, Lewandowski pedig nem hibázott (6-0).

Szegény Hamburgot még az ág is húzta, hiszen másodszor sikerült eljutnia a bajor kapuhoz, amikor Rudnevs egy beadást értékesített, de a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot, pedig a visszajátszásból egyértelműen kiderült, hogy nem volt les, tehát jogos góltól fosztották meg vendégeket.

A 68. percben Lewandowski játszotta magát ziccerig, de végül Drobny hatalmasat védett, a kipattanóra pedig a csereként beállt Ribery csapott le (7-0). A hamburgi védők egyik kipattanóra sem értek oda… A 89. percben Mario Götze tette fel a pontot az i-re, és ezzel történelmi vereséget szenvedett a Hamburg (8-0).

A müncheniek továbbra is támadtak, de már nem törték össze magukat a gólszerzés érdekében. Mondani sem kell, hogy megérdemelten nyerték meg a találkozót, még ilyen fölénnyel is. Stieber Zoltán és csapattársai csak asszisztálni tudtak a gólfesztiválhoz. A magyar szélső számára az egyetlen pozitívum az lehet, hogy végigjátszotta a bajnokit.

Olvasói sztorik