Nemzetközi foci

Egy új esély előtt Stieber

A német Hamburger SV magyar középpályása az új posztján eddig kirobbanó formában teljesít.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Stieber Zoltán feltűnően jó formában van. Ezt a Dubajban tartózkodó Hamburger SV edzésein, és az Eintracht Frankfurt elleni felkészülési mérkőzésen is bizonyította. A középpályás elmondta, hogy nagyon élvezi a játékot.

– Mostanáig nagyon jól ment a játék az edzőtáborban. Remélem, a Manchester City elleni meccsen folytatódik ez a jó sorozat. – mondta Stieber a klub honlapján.

A szezon előtt a Greuther Fürth csapatából érkezett magyar válogatott labdarúgó összesen tíz meccsen léphetett pályára, de jobbára csak csereként számoltak vele, sőt volt, hogy a keretből is kimaradt. A szezon második felében viszont az eddigi negatív széria megváltozhat.

– Az a célom, hogy minél gyakrabban, és minél többet játsszak. Szeretnék minél hasznosabb tagja lenni a csapatnak.

Stieber Zoltán arra használta fel a téli szünetet, hogy ne csak fizikailag, de mentálisan is feltöltődjön.

– Nagyon jót tett nekem az a szabadidő, amit az ünnepek alatt kaptam. A barátnőmmel ki is használtuk, és elmentünk nyaralni. Élveztem a napsütést, a telefonomat pedig tudatosan kikapcsoltam – tette hozzá Stieber.

A Frankfurt elleni mérkőzésen csapata egyik legjobbja volt, amit az új, 4-1-4-1-es felállásnak is köszönhetett. Stieber középső középpályást játszott, és rengeteg labdát szerzett, sőt az előre-játékban is nagyon sokat segített. Végül a remek teljesítményét egy góllal koronázta meg.

– Az elmúlt években mindig valamelyik szélen kaptam lehetőséget, de ebben a rendszerben középen is szívesen játszom. Örülök, hogy Zinnbauer edző ezen a poszton tesztel, természetesen szívesen vállalom a feladatot. Az élvonalban sokkal kevesebbet hibáznak a csapatok, mint azt a másodosztályban megszokhattam. Emellett a játékosok technikai képességei is jobbak. Az első félévben nem akartam túl nagy nyomás alá kerülni, de a jövőben mindenképpen érvényesülni akarok – mondta a magyar középpályás.

Olvasói sztorik