Nemzetközi foci

Németh Krisztián csak helyzetekig jutott

Honfitársunk kezdőként mutatkozott be az amerikai profiligában; a Kansas City döntetlent játszott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Telt házat jelentő húszezer néző előtt, remek hangulatban kezdődött Németh Krisztián együttese, a Sporting Kansas City mérkőzése az észak-amerikai profiliga (MLS) nyugati főcsoportjának első fordulójában. A nyitányra nagyon komoly ellenfél, az Henry és Tim Cahill távozása ellenére jó erőkből álló New York Red Bulls jutott a kezdőcsapatban helyet kapó honfitársunk együttesének. A meccs a tévéközvetítés miatt a tervezettnél negyed órával később kezdődött.

A várakozásoknak megfelelően a New York-iak kezdtek jobban, a nyolcadik percben mégis a hazaiak előtt adódott nagy helyzet, de Sinovic lövését Robles vetődve védte. A 21. percben a második hullámban érkező Németh távoli lövése kevéssel ment a keresztléc fölé. Néhány perccel később egy szabadrúgást követően a magyar játékos közvetlen közelről a kapu fölé fejelt. A 35. percben ismét Németh előtt adódhatott volna lehetőség, de keményen szerelték a tizenhatoson belül. A gyors ellenakció végén a brazil Felipe Martins került nagy helyzetbe, de marin kivetődve szögletre mentett. Kiváló iramban zajlott a játék, a folytatásban előbb Grella, majd Kljestan helyzeténél is izgulhattak a szurkolók, de gól nem született.

A szünet után Feilhaber hajszálpontos beadását az egyik kansasi középhátvéd, Opara fejelte a hálóba (1-0). Csakhamar jött a válasz, hiszen az angol Lloyd Sam védhetetlen lövéssel egyenlített (1-1). Az 59. percben az előző szezon házi gólkirálya, Dwyer gurított a kapu mellé. A következő veszélyes támadás végén Németh Krisztián pontos átadását Dwyer lefejelte Zusi elé, aki közelről a kapu fölé lőtt. A 71. percben Besler egy teljesen fölösleges szabálytalanságért megkapta második sárga lapját, úgyhogy a Kansas emberhátrányba került.

A 75. percben Sam lőtt a kapufa mellé, két perc múlva pedig a hazaiak magyar származású vezetőedzője, Peter Vermes lecserélte Németh Krisztiánt, aki kevés labdát kapott, mégis volt két veszélyes lehetősége, de gólt sajnos nem szerzett. A hajrában rohamoztak a vendégek, de Dwyer nagy helyzeteinél a 88. és a 91. percben is a hazaiak nyerhették volna meg a meccset, ám ezek is kimaradtak.

A mérkőzés abszolút pozitív meglepetés volt, mert kevés szabálytalanságot, kevés színészkedést, ezáltal kevés játékmegszakítást láthattunk, vagyis az európai meccsekhez képest többet volt játékban a labda. Mindkét együttest az őszinte támadójáték jellemezte, ezért eseménydús, élvezetes, sportszerű volt a játék.

Olvasói sztorik