Nemzetközi foci

Dzsudzsákot a Bundesligába húzná a szíve

Hamarosan kezdődnek a tárgyalások a Dinamo Moszkvával; akár a távozása is szóba jöhet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Ebben a hónapban tárgyal a két-három évre szóló folytatásról az orosz Dinamo Moszkvával a második legjobban kereső magyar sportoló, a válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs. A DigiSport televízió péntek reggeli műsorában a menedzsere, Vörösbaranyi József elmondta, hogy a legfőbb cél a német Bundesliga lenne, de kínai, török és katari ajánlat is érdekes lehet számára.

Dzsudzsák Balázsról

– Balázs abban a korban van, hogy vagy egy hosszú távú szerződés, vagy egy klubváltás jöhet szóba. Az is természetes, hogy mivel a Dinamo Moszkva a jelenlegi klubja, tisztelettel vettük azt, hogy március közepén, végén megbeszélést szeretnének folytatni a jövőjéről – mondta Vörösbaranyi József. – Reményeim szerint még benne van Balázs pályafutásában, hogy akár egy nagynevű csapathoz igazoljon. A mostani tárgyalásoktól is függ, hogy nyáron vált-e klubot, vagy csak akkor, amikor télen lejár a szerződése. Ezekkel a klubokkal már volt tárgyalás. A Liverpool szerette volna kölcsönvenni, az Evertontól is volt megkeresés, az Interrel is voltak tapogatózó tárgyalások. Ha váltani fog, akkor reményeink szerint olyan klubba fog menni, ami számára is szakmai és anyagi fejlődést segíti elő. Szívesen menne a német Bundesligába, ami az egyik legszervezettebb közeg, korszerű stadionokkal, megfelelő szakmai háttérrel. Topbajnokságról beszélünk, ami közel állna a szívéhez, de meg kell várni, hogy melyik csapatok fognak érdeklődni iránta, és melyik csapatokkal tudunk tárgyalni.

– Törökország, Kína és Katar mellett a hatalmad fizetés szólna?
– Ez természetes, de ez a három ország egy cikkből lett kiragadva, ahol azt kérdezték, honnan volt valós érdeklődés. Egyelőre nincs szó arról, hogy Kínába vagy Katarba igazolna. Azt gondolom, nagyon erős a török bajnokság, amelynek három kiemelkedő csapata, a Fenerbahce, a Besiktas vagy a Galatasaray nem lenne visszalépés számára, és elégedettséggel töltene el bennünket.

– A távozásának van nagyobb esélye?
– Ha őszinte akarok lenni, akkor azt mondom, hogy igen. Nem gondolom, hogy olyan ajánlatot fog kapni az oroszoktól, amivel hosszabb távon meg tudják tartani. Amennyiben ez mégis így lesz, akkor elnézést kérek tőlük! Nem tudom megmondani, de az látszik, hogy nagyon szeretnék megtartani.

Elek Ákosról

– Kínában nagyon sok pénz van, a labdarúgás fejlődik, topjátékosokat próbálnak odacsábítani, de náluk is korlátozott a külföldiek száma, ezért nagy csapattá nem tudnak válni. Ákosnak lett volna lehetősége Európában maradni, de úgy döntött, hogy a karrierjének ahhoz a pontjához érkezett, amikor pénzt is szeretne keresni, amit normál esetben teljes mértékben meg lehet érteni. Úgy gondolta, hogy válogatott játékosként – látva, hogy a magyarok Európában nem túlságosan keresettek – vállalja ezt a kínai dolgot.

Elek Ákos fizetéséről Vörösbaranyi József elmondta, hogy ezt az összeget Európában nem kapta volna meg, de még így sem hasonlítható Dzsudzsák pénzéhez, nem tartozik az igazi topkategóriába.

https://www.youtube.com/watch?v=2lt7NnT3Jas

Olvasói sztorik