Törökország

Dzsudzsák továbbjutásra és dobogóra vágyik

„Dárdai Pál olyan szemléletet hozott, ami eddig ritkaság volt a magyar futballban.”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A vesztett pontokat tekintve az orosz élvonal második helyén telel a Dzsudzsák Balázst foglalkoztató Dinamo Moszkva. A fővárosiak januárban Törökországban edzőtáboroztak, és egy kisebb portugáliai kitérő után jelenleg ismét Belekben készülnek a tavaszra, amely során – a téli pletykákkal ellentétben – ott lesz a csapatban Dzsudzsák is. A magyar válogatott csapatkapitányával korábbi klubja, a DVSC edzőmeccsének szünetében beszélgetett a Rangadó.hu helyszíni tudósítója.

– Hogyan értékeli a mögöttünk álló évet klub- és válogatott szinten?
– Szerintem elégedett lehetek minden téren. Ha az év végét nézzük, akkor a válogatottal ott vagyunk, ahol terveztük. Hét pontot szereztünk az utolsó három meccsen, és ez nagyon fontos volt. Úgy szeretnénk kezdeni a kétezer-tizenötös évet, ahogy az előzőt befejeztük, gondolok itt a görögök elleni selejtezőre. Nagyon remélem, hogy senki nem lesz sérült, folytatni tudjuk azt a játékot a válogatottal, amit elkezdtünk. A klubomnál minden a legnagyobb rendben van, jelen pillanatban a második helyen állunk, és versenyben vagyunk az Európa Ligában is. Jövő szerdán innen, Törökországból utazunk Brüsszelbe, hogy az Anderlechttel összecsapjunk. Nagyon remélem, hogy sikerül kiharcolnunk a továbbjutást – mondta Dzsudzsák Balázs.

– Jövő héten tehát már tétmeccset játszik, hogyan sikerült a felkészülésük a Dinamóval?
– Abszolút jól sikerült. Egyszer már voltunk itt, Törökországban, innen Portugáliába utaztunk egy rögtönzött tornára, amit meg is nyertünk. Szerdán jöttünk vissza ide, és jövő szerdáig maradunk. Szerencsére sérülések nem hátráltattak minket, és tényleg jó munkát tudtunk végezni. A játék is alakul, az edzőmeccseink nagy részét megnyertük, pénteken például négy-nullra vertük a Liteksz Lovecs együttesét. A legfontosabb az volt, hogy a csapat erőben is utolérje magát a hosszabb pihenő után, úgyhogy azt hiszem, most minden rendben van.

– A válogatottal és a klubjával is kemény tavasz elé néz. Milyen célokkal vág neki a következő félévnek?
– Szeretnénk tartani ezt a második helyet, vagy ha lehet, akkor még előrébb lépni. Az mindenképpen célkitűzés, hogy az első háromban ott legyen a csapat. Az Európa Ligában is szeretnénk menetelni, ameddig csak lehet. Az első feladat ebben most az Anderlecht lesz. Ennyi a rövidtávú cél, valamint természetesen az, hogy a válogatottal is sikeresek legyünk.

– Mit gondol a Dárdai-jelenségről? Mit adott ő a válogatottnak és a magyar labdarúgásnak?
– Hét pontot mindenféleképpen. Ami változás, hogy a velünk egyenrangú vagy akár erősebb csapatot is sikerült megverni, most például az utolsó pillanatokban. Valamint most ősszel sikerült az előző román kudarcot feledtetni, Bukarestben a második félidőben abszolút helytálltunk, és akár nyerhettünk volna. Dárdai Pál hozott egy külföldi szemléletet egy olyan habitussal, ami eddig ritkaság volt a magyar futballban. Nagyon remélem, hogy ez kitart, a csapat erre továbbra is vevő lesz, és sikeresen tudjuk venni a görögök elleni akadályt is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik