Nemzetközi foci

Kína és Katar felé kacsintgat Dzsudzsák?

A magyar válogatott csapatkapitánya számára továbbra is a német Bundesliga a legvonzóbb.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Dzsudzsák Balázs menedzsere, Vörösbaranyi József a Napi Gazdaságnak adott interjúban kifejtette ki, hogy a német élvonal lenne az első számú célpont a magyar válogatott csapatkapitánya számára, de Katarból is kapott ajánlatot, amit nagyon nehéz visszautasítani. Ezen kívül Törökország és Kína is potenciális célország lehet. A játékosügynök hangsúlyozta, hogy márciusban ülnek asztalhoz jelenlegi klubja, az orosz Dinamo Moszkva illetékeseivel, hiszen az idei naptári év végén lejár a szerződése.

– Balázs jól érzi magát Moszkvában, de ha marad, mindenképp legalább két-három évre írna alá. Arra is fel kell készülnünk, hogy a rubelválság sújtotta klub a jelenleginél kedvezőtlenebb konstrukciót kínál – mondta Vörösbaranyi.

A menedzser nem tartja valószínűnek, hogy a következő négy-öt évben magyar klubnak sikerül hasonló nagyságú üzletet nyélbe ütnie, mint amilyen Dzsudzsák eladása volt. A magyar szélsőt 2012 januárjában 19 millió euróért vásárolta meg az akkor orosz élvonalbeli Anzsi Mahacskala a holland PSV Eindhoventől. A menedzser véleménye szerint honfitársainknak nem sok esélyük van kijutni a spanyol, olasz, angol és francia ligákba, reálisan Németország és Hollandia jöhet számításba. Hozzátette, hogy egy világeseményre való kijutás, illetve egy jó BL- vagy EL-menetelés nem csak az érintett játékosokat, hanem az egész NB I-et felértékelné.

Olvasói sztorik