NB I

Dzsudzsák félmilliót „hazaadott”

A debreceni klub a játékos eladásakor kétmillió, a továbbértékesítések után pedig 500 ezer eurót kapott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szakmai napot rendezett az MLSZ Komárom-Esztergom megyei igazgatósága a Tatai Edzőtáborban. A megyei edzők és sportvezetők meghallgathatták Róka Géza, a Debreceni VSC-TEVA klubigazgatójának előadását is.

A sportvezető kiemelte: az elmúlt másfél évtizedben – hazai mércével mérve – kiváló eredményeket értek el, a szinten tartás nem könnyű feladat számukra, de fejlődni is szeretnének. Fontosnak tartja, hogy Szima Gábor tulajdonos mellett a város is magáénak érzi a csapatot, a klub pedig igyekezett a városra jellemző mentalitást megőrizni. A klubigazgató úgy fogalmazott: bátran állíthatja, hogy külföldön Debrecen városáról rögtön a foci jut az emberek eszébe.

A jövővel kapcsolatban megemlítette: az utánpótlásra a későbbiekben is befektetésként tekintenek, nem pedig kiadásként, mert csak így maradhat meg a folytonosság. Ugyancsak fontos, hogy három-négy évente eljussanak a legrangosabb európai kupák csoportköreibe. Ez jelentős bevételt hoz, és a játékosokat így könnyebb külföldre eladni. A szakember megemlítette: a válogatott Dzsudzsák Balázsért kétmillió euró kaptak, és a klubváltásai után is részesedéshez jutnak, azóta 500 ezer eurót kasszíroztak.

Róka Géza elmondta azt is: a jövőben európai partnerkapcsolatot szeretnének kötni egy nagyobb nyugat-európai klubbal annak érdekében, hogy sportdiplomáciai támaszt kaphassanak, és erősíteniük kell a társadalmi, jótékonysági és szociális jelenlétüket is. Dolgoznak azon is, hogy a szurkolókat visszacsalogassák a stadionjukba – írja a kemma.hu.

Olvasói sztorik