Nemzetközi foci

Huszti a legjobban kereső magyar

Nem az olimpiai és világbajnokok, hanem, a futballisták – közülük is a légiósok – keresnek a legjobban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A hivatalos adatok nem minden esetben ismertek, azonban a magyar Forbes magazinban a napokban megjelent összeállítással egyeztetett tabella alapján a 31 éves Huszti Szabolcs kapja a legtöbbet a magyar sportolók közül. A kínai Csangcsun Jatajban szereplő korábbi válogatott focista évente négymillió eurónyi (1.22 milliárd forintnyi) bért kap – írja a Blikk.

Hatalmas összeg ez, 427-szerese annak, amit egy átlagos magyar dolgozó egy évben megkeres – ami a statisztikai adatok szerint bruttó 2.852 millió forint. Ugyanakkor a világ legjobban fizetett sportolója, a 38 éves amerikai profi ökölvívó, Floyd Mayweather Jr. 105 millió dollárt (26.1 milliárd forintot) keresett 2014-ben. A labdarúgóknál pedig a Real Madrid portugál klasszisa, a harmincéves Cristiano Ronaldo a király, ő 80 millió dollárt (19.9 milliárd forintot) vágott zsebre.

A hazai élmezőnyben Huszti két kollégáját előzte meg. A második a 27 éves Dzsudzsák Balázs, aki 2.5 millió eurót (760 millió forintot) kap az orosz Dinamo Moszkvánál. A harmadik pedig a szintén 27 éves Szalai Ádám, a német Hoffenheim csatára, aki kétmillió eurót (614 millió forintot) kasszíroz évente. A negyedik pozícióban a Veszprém kézilabdázója, a 34 éves Nagy László áll, ő 750 ezer eurót (230 millió forintot) keres.

Olvasói sztorik