Nemzetközi foci

Pintér Ádám is bundagyanúsított

Nem is játszott az ominózus 2011-es Levante–Zaragoza bajnokin, mégis szerepel az ügyiratban a neve.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egy magyar focistát is bundázással gyanúsítanak Spanyolországban. A jelenleg a görög Levadiakosz csapatát erősítő Pintér Ádám a 2011 májusában lejátszott Levante–Zaragoza bajnoki meccs kapcsán került képbe a hatóságoknál.

A spanyol ügyészség összesen 42 személyt gyanúsít a találkozóval kapcsolatban, köztük van a zaragozai klub teljes vezetése és játékoskerete. A magyar válogatott védő akkor szintén a csapat alkalmazottja volt, és noha a kérdéses bajnokin nem lépett pályára, mégis szerepel a névsorban. Az iratokban felsorolják azokat, akik konkrétan részt vehettek a manipulációban, Pintér neve ebben a halmazban már nem olvasható.

A feltételezések szerint a vendégek focistái összesen 965 ezer eurót (300 millió forintot) utaltak a Levante labdarúgóinak, cserébe vendégsikert beszéltek meg a meccsre. Végül az idény utolsó fordulójában a Zaragoza nyert is 2-1-re, ezzel bennmaradt az élvonalban, a Deportivo La Coruna pedig kiesett. A vétkeseket hat hónaptól négy évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják, rájuk 5,5 millió eurós (1,7 milliárd forintos) pénzbüntetés is kiróható – írja a Blikk, de az ügy legfrissebb fejleményeiről természetesen az összes spanyol portál, köztük az elmundo.es is beszámol.

Olvasói sztorik