Nemzetközi foci

Pintér Ádám hamarosan visszatér

A görög Levadiakosz védője nagyon várja, hogy újra teljes erőbedobással lehessen a pályán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pintér Ádám 2010-ben, az MTK-tól igazolt a spanyol Real Zaragoza csapatához, ahol három évet töltött, majd Oroszországba szerződött. A Tom Tomszk viszont kiesett az élvonalból, ezért a magyar válogatott védő idén nyártól a görög Levadiakoszt erősíti. A közelmúltban nem léphetett pályára, de mivel felépült a sérüléséből, hamarosan visszatérhet. A Stars and Friends menedzseriroda Facebook-oldalán olvasható interjúból kiderül,

– Folyamatosan kezelésekre járok és a klub mindenben segít, támogat, hogy mihamarabb visszatérhessek. Alig várom, hogy a kényszerpihenő után újra teljes erőbedobással edzhessek. Profi szakemberek dolgoznak rajtam, sokat segítenek a rehabilitációban. Lélekben a csapattársaimmal vagyok, és amiben tudom, segítem őket – kezdte Pintér Ádám. – A csapattársak és a vezetők teljes mértékben elfogadtak és tisztelnek. A szakvezetés alapemberként számol velem, komoly szerepet szánnak nekem, nagy bizalmat kapok. A lejátszott mérkőzéseim után szinte minden alkalommal a csapatom egyik legjobbja voltam. Van némi hiányérzet azonban bennem, mert lehet jól futballozni, lehetek vezéregyéniség, de az eredményességnek csapatszinten kell megmutatkoznia. Sosem vagyok teljes mértékben elégedett magammal, ezért mindig arra törekszem, hogy az apróbb hibáimat is kijavítsam.

A védő úgy jellemezte a görög futballt, hogy minden helyzetben a maximumra törekednek és bármikor képesek meglepetést okozni, ezt a világversenyeken elért eredményeik is bizonyítják. Mivel az ország gazdasága igencsak ingatag lábakon áll, korábban sokszor lehetett hallani ki nem fizetett pénzekről, komoly adósságokról, de Pintér szerint a Levadiakosz azon klubok közé tartozik, ahol minden adott, hogy egyről a kettőre jussanak.

– Sajnos a szezont nem úgy kezdtük, ahogy szerettük volna. A jövőben az eddig mutatottnál sokkal ütőképesebb játékot kell produkálni. De a célunkat még el lehet érni. Ez nem más, minthogy a szezon végén a legjobb öt csapatban benne legyünk. Ez egy nagyon ambiciózus cél, hiszen elég, ha megnézzük a bajnokság jelenlegi élvonalában szereplő csapatok játékoskeretét, azok értékét.

Az időjárást tekintve a két véglet Oroszország és Görögország, hiszen Szibériában szinte mindig havazott és nagyon hideg volt, előfordult a mínusz negyven fok is, és ez rányomta a bélyegét a pályák minőségére, Görögországban pedig nagyon meleg van, de ehhez már sikerült hozzászoknia honfitársunknak Zaragozában. A klímának köszönhetően jelenlegi állomáshelyén nincs téli szünet a bajnokságban.

– Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam ott lenni a válogatottban. A kapitány rendelkezésére akartam állni és segíteni a hazámnak ezeken a fontos mérkőzéseken. Innen is szeretnék a kapitánynak és a csapatnak gratulálni, mert a közönséget szórakoztató, jó játékkal sikerült eredményesen zárni a válogatott idei mérkőzéseit. Az álmaimról majd akkor szeretnék beszélni, ha sikerül megvalósítanom őket, addig dolgozom tovább, hogy sikerüljön magamra jobbnál jobb játékkal felhívni a figyelmet – mondta végül Pintér Ádám.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik