Nemzetközi foci

Dárdai máris Bundesliga-edző lesz?

Nyilasi Tibor elárulta, hogy magyar kapitány esélyes a német élvonalbeli Hertha vezetőedzői posztjára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Sport TV csütörtök esti, Zuhanyhíradó című műsorában a magyar válogatott szakmai stábjának egyik tagja, Nyilasi Tibor elmesélte, hogy Dárdai Pál szövetségi kapitány az Oroszország előtti barátságos mérkőzés előtti este összehívta segítőit, megkérte őket, hogy értékeljék az elmúlt heteket, a saját tevékenységüket és az ő munkáját. Ezután megkérdezte, hogy vállalnák-e ugyanebben az összetételben az esetleges folytatást? A válasz mindenki részéről egyértelmű igen volt.

Az oroszok elleni találkozó kezdése előtt, kedden este félrehívta Nyilasi Tibort, és elmondta neki, hogy miután visszamegy Berlinbe és tárgyal a Hertha illetékeseivel, szüksége lesz körülbelül tíz napra, amíg leülepednek benne az elmúlt hetek eseményei, érzései, gondolatai. Ezután meghozza a döntését, amelyet közöl Csányi Sándor MLSZ-elnöknek.

Persze, könnyen elképzelhető, hogy nem lesz ilyen egyszerű a képlet, ugyanis a berliniek felnőtt csapata nem szerepel valami jól a Bundesligában, a tabella 14. helyén áll, egy pontra az osztályozós, és két pontra a kiesőhelytől. A jelenlegi vezetőedzőt Michael Preetz klubmenedzser javaslatára szerződtették, ezért nyilván az ő felelőssége, hogyan dolgozik, neki kell majd menesztenie és megtalálnia az utódját. Ez lenne a klub U15-csapatának jelenlegi trénere, Dárdai Pál, aki Nyilasi szerint csak akkor tudna nyugodt szívvel igent mondani a magyar szövetségi kapitányi folytatásra, ha nem őt neveznék ki a Hertha BSC felnőtt csapatának élére. Ha megkapja a lehetőséget a német élvonalban, esélytelen, hogy maradjon a válogatott élén.

Olvasói sztorik