NB I

Juhász megérzése: Dárdai marad

A Videoton védője szerint ha a kapitány vállalja a folytatás, akkor hosszútávon fog gondolkodni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Oroszország elleni, keddi barátságos mérkőzésen szerepelt 85. alkalommal a magyar válogatottban Juhász Roland. Mivel a megbízott szövetségi kapitány, Dárdai Pál megbízatása lejárt, most mindenki azt találgatja, vajon marad-e a csapat élén, vagy továbbra is kizárólag a berlini Hertha utánpótlásában fog dolgozni. A SportKlub televízió Ki a Jani? című műsorában a Videoton rutinos védője is véleményt nyilvánított az ügyben, és azt mondta, megérzése szerint Dárdai marad.

– Nagyon bízom benne, hogy maradni fog, és tudjuk folytatni a megkezdett munkát. Olyan szemléletet hozott a csapathoz, ami átragadt a játékosokra – mesélte Juhász Roland. – Harmincegy évesen már mondhatom, hogy a rutinosabb játékosok közé tartozom, és tapasztaltam pályafutásom során, hogy nagyon fontos egy játékos számára az edző személyisége, a reakciója bizonyos helyzetekben. Mondok egy példát: Romániában nem a legjobb pillanatban kaptuk a gólt, ugye az első félidő végén. Bementünk az öltözőbe, és sok edző ilyenkor agresszív módon az asztalra csap, megkérdezi, hogy lehet ilyenkor gólt kapni, és a többi… Ő viszont teljesen más oldalról közelítette meg, abszolút a pozitívumokra hívta fel a figyelmet, és arra, hogyan tudunk építkezni, és hogyan tudunk jobb játékkal eredményesek lenni a második félidőben, ami teljes mértékig ült is. Azt mondom, nem hiába játszott ennyi éven keresztül a Bundesligában, és nem hiába vívott ki magának komoly elismerést Berlinben. Valamiért úgy érzem, hogy maradni fog. Nem gondolom, hogy az a legfőbb kérdés, hogy az U15-ös csapatát otthagyja-e. Azt gondolom, neki a Hertha felnőtt csapata lehet a későbbiekben a cél. Szerintem ha vállalja, akkor az hosszú távú dolog lesz. Biztos vagyok benne, hogy lesz még egy ilyen két hónapos dolog.

A Finnországi elleni, győztes Európa-bajnoki selejtező második félidejének elején le kellett cserélni Juhász Rolandot, mert egy párharc során megsérült, bordazúzódást szenvedett, de az oroszok ellen – fájdalomcsillapítókkal – ennek ellenére pályára lépett, és minden bizonnyal ott lesz a pályán a vasárnapi, Ferencváros elleni rangadón is.

– A bordám egész jól van, kedden panaszmentes volt, mert sok injekció volt benne, de a térdem rakoncátlankodik az oroszok elleni mérkőzés után, de ez egy ilyen szakma… Szerencsére jó géneket örököltem, és elég kevés olyan napom van, amikor meccs után valamim fáj, úgyhogy a korom ellenére még jól bírom a gyűrődést – mondta végül Juhász Roland.

Kalmár is marasztalné a kapitányt

Juhász Roland a válogatottsági örök-ranglistán megelőzte Puskás Ferencet, a német RB Leipzig fiatal játékosa, Kalmár Zsolt viszont még csak idén került be a nemzeti csapatba, ennek ellenére Dárdai Pál szerepét és érdemeit hasonlóképpen látja, mint rutinos társa.

– Nagyszerű volt vele dolgozni. Azt a filozófiát hozta ide, ami Németországban minden csapat képvisel. Sok olyan feladatot gyakoroltunk, amit mi is csinálni szoktunk Lipcsében. Ha ezt a munkát végezzük tovább, reményeim szerint Dárdai Pállal, akkor sikeresek lehetünk. Olyan közösséget hozott létre, melyben mindenkinek megvan a feladata. Összehozta azokat is, akik esetleg nem annyira nyíltak, kevesebbet beszélnek és ennek köszönhetően remek öltözői hangulat alakult ki. Fogalmam sincs, folytatja-e a munkát velünk, de nagyon bízom abban, hogy így lesz – nyilatkozta az utanpotlassport.hu oldalon Kalmár Zsolt.

Olvasói sztorik