NB I

Garami szeretné, ha Dárdai maradna

Az MTK vezetőedzője szerint jó lenne, ha az ideiglenes szövetségi kapitány a posztján maradna.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A NB I-ben – sőt egész Európában – korelnöknek számító szakvezető a DigiSport televízió szerda reggeli műsorában beszélt Dárdairól, kiemelve, hogy a 38 éves tréner stabilizálta a nemzeti csapat játékát, megtalálta a kulcsembereket. Garami azt is hozzátette, hogy a meccseken bizonyos periódusokban bátor játékot látott az együttestől, ami szintén pozitívum.

– A magam részéről szeretném, ha vállalná szövetségi kapitányként a folytatást, mert kevés olyan magyar edző van most, akit elfogadnak a játékosok, a közönség és a szakma. Ráadásul jó szerepléssel ezúttal ki lehetne jutni az Európa-bajnokságra – mondta a 75 esztendős szakember, majd megjegyezte, hogy Dárdai nincs könnyű helyzetben, mert a kapitánykodás csodálatos feladat ugyan, ám fiatal edzőként más szempontokat is figyelembe kell vennie, ráadásul a szakvezetői poszt adta érzéseket a későbbiekben pótolhatja majd.

Garami – aki egy felmérés szerint a kontinens legidősebb aktív vezetőedzője – arra is kitért, hogy a magyar edzőkben megrendült a közvélemény bizalma a sok kudarc miatt, ezért nehéz elképzelni, hogy Dárdait távozása esetén magyar tréner kövesse a poszton. Ő viszont már biztosan nem vállalná a feladatot.

Dárdai Pál szeptemberben Pintér Attila menesztése után az év végéig vállalta el a szövetségi kapitányi posztot, amiért nem kért fizetést, egyúttal párhuzamosan dolgozott tovább a berlini Hertha BSC-nél, melynél főállásban az U15-ös csapat edzője, s a klub utánpótlását koordinálja. A szakember még nem adott egyértelmű választ arra, hogy valóban távozik-e a válogatottól. Amint azt kedd este – az oroszok elleni, idehaza 2-1-re elveszített barátságos mérkőzést követően – jelezte, alaposan átgondolja a helyzetet, minden érintettel egyeztet majd, s azt követően dönt a jövőjéről.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik