NB I

Dárdai maradása mégsem reménytelen

Nyilasi Tibor arról győzködi a szövetségi kapitányt, hogy jövőre is ő irányítsa a csapatot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dárdai Pál talán mégis marad a válogatott élén. A nagyszerű eredmények után Nyilasi Tibor nem akarja, hogy a Hertha BSC utánpótlásedzője végleg visszatérjen Berlinbe. A cél: vállaljon két újabb Európa-bajnoki selejtezőt.

Dárdai a klubja honlapján kedden azt nyilatkozta, hogy visszatér Berlinbe, és egyébként is, eredetileg négy meccset vállalt, ennek ellenére nagyon úgy tűnik, hogy mégsem kosarazta ki végleg az MLSZ-vezetést. A Bors a szakmai stábban dolgozó Nyilasi Tibortól megtudta, hogy két újabb Európa-bajnoki selejtezőre rábeszélnék a kapitányt. Erről még hétfő este, a Telkiben tartott megbeszélésen esett szó.

– Pali tegnap délelőtt visszautazott Berlinbe. Ott arról tárgyal, miként dolgozhatna úgy a magyar válogatottnál, hogy közben a Hertha tizenöt éveseit is irányítja. Azaz, ne kelljen feladnia németországi állását. Nem vitás, kényes a mostani helyzet. Megpróbálja kijárni Berlinben, hogy ő dirigáljon a válogatottnak a márciusi, görögök elleni, hazai meccsen, és júniusban, amikor a finnekhez megyünk idegenbe. A Hertha öt-öt napra biztosan kiadná őt. Nem vitás, a következő napjai őrlődéssel lesznek tele. Jómagam ötven százalékot adok arra, hogy vállalja a két meccset – mondta Nyilasi a Borsnak.

A Ferencváros egykori kiváló játékosa úgy érvelt, Dárdai összekapta a válogatottat, ezért kvázi kutyakötelessége folytatni. A csapatban ugyanis olyan, relatíve idős, de kiváló futballisták is szerepelnek, akiket ő tüzelt fel, és akik biztosak abban, hogy pályafutásuk végén vele kijuthatnak a 2016-os, franciaországi Európa-bajnokságra.

Olvasói sztorik