Nemzetközi foci

Dárdai dönthet a maradásáról

Csányi Sándor is tanúsítja, hogy nagyon csúszott a feröeri pálya: ő is nagyot esett rajta.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hazatért a Feröer-szigetekről a kedden 1-0-ra nyerő, szombaton, Bukarestben pedig 1-1-et játszó magyar válogatott. A ferihegyi repülőtéren Csányi Sándor, az MLSZ elnöke elmondta: Dárdai Pál szövetségi kapitány nem kifogásokat keresett, amikor arról beszélt, mennyire kellemetlen, csúszós volt a műfüves pálya Tórshavnban, ezt ő maga is igazolhatja, hiszen jó nagyot esett rajta.

A szövetség első embere úgy fogalmazott: a kapitányt kell megkérdezni, hogy enged-e a népakaratnak, és a megbízatásában szereplő négy mérkőzés után is marad-e a posztján. Ezzel gyakorlatilag elismerte, amiről korábban nem volt szó: amennyiben Dárdai hajlandó maradni, nem ragaszkodnak mindenképpen külföldi kapitány szerződtetéséhez.

– Elégedett a bukaresti és a feröeri eredménnyel, és a látottakkal?

– Négy pontot szereztünk, tehát ilyen szempontból elégedett vagyok. A bukaresti játékkal is elégedett vagyok, a keddi viszont nehezen értékelhető, úgyhogy azt inkább szakemberre bíznám. Amit Dárdai Pál első nyilatkozatában olvastam, az igaz, magam is tapasztaltam, amikor nagyot estem a pályán – este nagyon nedves volt, olyan, mintha hatalmas eső után lettünk volna, de hogy ez mennyire befolyásolta a játékot, és mennyire kellett volna ettől függetlenül nekünk uralnunk a játékot, azt nem tudom megítélni – kezdte Csányi Sándor.

– A mérkőzés közben kényelmesen ült?
– Legalább annyira izgultam, mint Bukarestben, főleg a végén…

– Bukarestben mekkora élmény volt a mérkőzés?
– Nagy élmény volt, csodálatos élmény. Főleg a második félidőben éreztük, hogy akár győzhetünk is, mert akkor valóban jól játszott a csapat. Igazi küzdelem volt.

– Van hangulati különbség a korábbi és a mostani kapitány csapata között?
– Különböző időben, különböző játékosok, különböző körülmények, tehát nagyon nehéz összehasonlítani, inkább azt mondanám, hogy most úgy láttam, a hangulat jó volt, nem éreztem semmi feszültséget, bár kedden nem voltak annyira boldogok, mint szombaton, ez egyértelmű. Látni lehetett, hogy egy kicsit ők is csalódottak.

– Korábban is többször szóba került, hogy Dárdai Pál vajon marad-e hosszabb távon kapitány, de az elmúlt napokban rengetegen az ő nevét írták az önkormányzati választás szavazólapjaira, illetve számos csoport alakult a Facebookon, amely maradásra bírná. Mit szól ehhez a népi kezdeményezéshez?
– Annak idején nem három vagy négy meccsre akartuk szerződtetni, de ő ennyit vállalt, teljesen érthető indokok alapján. Őt kell megkérdezni, hogy akar-e „polgármester” lenni…

Olvasói sztorik