Nemzetközi foci

„Nem akarnak Angliáért játszani”

Harry Redknapp megkérdőjelezte néhány fiatal elkötelezettségét a válogatottal kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Angliában egyre többen megszólalnak és véleményt nyilvánítanak a válogatott korai világbajnoki búcsúja miatt. Roy Hodgson szövetségi kapitány azt mondta, szeretne a posztján maradni, és hangsúlyozta, különösen elégedett volt azoknak a fiataloknak a teljesítményével, akik először játszottak nagy világversenyen.

– Ha ezek a játékosok lehúznak még két évet a Premier League-ben, jobbak és erősebbek lesznek, ezáltal az angol csapat is ütőképesebbé válik – szögezte le a kapitány.

Ehhez képest a West Ham United, a Portsmouth, a Southampton és a Tottenham Hotspur korábbi, a Queens Park Rangers jelenlegi menedzsere, Harry Redknapp megkérdőjelezte a fiatal angol játékosok elkötelezettségét a nemzeti csapattal kapcsolatban, és azt állította, hogy amikor a Tottenham edzője volt, bizonyos személyek megpróbálták megtalálni a módját, hogy ellóghassák a válogatottságot.

Az edző szerint az angolokat búcsúztató Olaszország és Uruguay is átlagos csapat, és úgy vélekedett, hogy Angliában már több tehetség áll rendelkezésére, mint a D-csoport többi csapatainak országában.

– Costa Rica áll az első helyen, megelőzve Olaszországot és Uruguayt. Ez mindent elmond, amit erről a csoportról tudni kell… Számomra ez a legrosszabb olasz csapat évek óta. A dél-amerikaiaknak két világklasszis csatáruk van, de a többieket a Premier League-ben sem nagyon tudom elképzelni, nemhogy egy válogatottban – mondta fanyalogva az edző.

Redknapp – aki szövetségi kapitányi poszt komoly esélyese volt 2012-ben – azt mondta, egyáltalán nem nyűgözték le az ellenfelek, és nem tudja megérteni, Angliának miért nem sikerült a továbbjutás. Kiemelte: a Tottenham élén töltött időszak alapján vannak pozitív és negatív tapasztalatai is a válogatott játékosokkal kapcsolatban.

Néhányan nagyon szívesen képviselték az országot, de két-három ember már az utánpótlás-válogatottból is ki akart maradni mondvacsinált kifogásokkal.

– Azt hiszem, ez csak rosszabb lesz. Az angol játékosok hazajönnek, fantasztikus pénzt keresnek a klubokban, és mindannyian a Bajnokok Ligájában játszanak… Pedig jó játékosaink vannak, akik jól teljesítenek hétről-hétre a Premier League-ben. Nézzék meg a világbajnoki mezőny felét, és találni fognak jó néhány embert, akik az angol élvonalba jöttek ugyan, de nem, vagy csak alig kaptak játéklehetőséget. Tudjuk, hogy jobb játékosaink vannak, mint ők, de valamilyen oknál fogva nem jönnek a jó eredmények.

Az angol szövetség elnöke, Greg Dyke a közelmúltban kijelentette, hogy az angolok számára a 2022-es katari világbajnokság megnyerése a távlati cél. Természetesen Redknapp ezt sem hagyta szó nélkül.

– Sok szerencsét… Be akarjuk csapni magunkat? Hogyan fogunk Dohában világbajnokságot nyerni? Hiszen a nagy hőségben csak küzdeni és szaladgálni fogunk…

Olvasói sztorik