Foci vb 2014

Hodgson marad az angol kapitány

Keserű pirula a kiesés, de egy pillanatig sem kételkedik abban, hogy csapata erősebb és jobb lesz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az angol szurkolóknak ismét csalódniuk kellett, hiszen a válogatott – az Olaszország és az Uruguay elleni vereség miatt – már a csoportkör második fordulója után biztos búcsúzónak tekinthető. Legutóbb 1958 fordult elő, hogy a csapat nem jutott be az egyenes kieséses szakaszba – persze, azóta arra is volt példa, hogy Anglia ki sem jutott a világbajnokságra.

Az elmúlt napokban többen is bírálták Roy Hodgson szövetségi kapitányt, aki ennek ellenére nem akar távozni posztjáról, és Greg Dyke szövetségi elnök is kijelentette, hogy a történtek ellenére bizalmat szavaznak az edzőnek, a további együttműködés a 2016-os Európa-bajnokságig szól.

– A futball iránti lelkesedésem nem fakult, továbbra is szeretnék ezekkel a játékosokkal dolgozni. Úgy gondolom, a csapatnak már megvan egy meglehetősen erős alapja. Egy pillanatig sem kétlem, hogy ez a csapat erősebb és jobb lesz. Le kell nyelni ezt a nagyon-nagyon keserű pirulát. A remények és az álmok összetörtek, mert nem tudtuk megnyerni az első két csoportmeccsünket, de láttam már pozitív jeleket a jövőre nézve – mondta Roy Hodgson, aki különösen elégedett volt azoknak a fiataloknak a teljesítményével, akik először játszottak nagy világversenyen. – Ha ezek a játékosok lehúznak még két évet a Premier League-ben, jobbak és erősebbek lesznek, ezáltal az angol csapat is ütőképesebbé válik.

Az bizonyos, hogy a kapitány továbbra is számíthat a válogatott erősségére, Wayne Rooneyra. A Manchester United gólerős csatára ugyanis szintén egy vasárnapi nyilatkozatban kijelentette, hogy nem áll szándékában búcsúzni a címeres meztől. A 28 éves játékos Uruguay ellen megszerezte pályafutása első világbajnoki gólját.

– Nem hiszem, hogy problémát jelent a csapat átlagéletkora, hiszen csak Steven Gerrard és Frank Lampard van harminc fölött. Nincs mit megbánnom, mindenki nagyon keményen dolgozott. Nem hiszem, hogy jobbak lehettünk volna. Nagyon nehéz dolog boldognak látszani, ha elvesztünk, de két tapasztalt, erős csapattal játszottunk, és mindkétszer alul maradtunk – magyarázta Roy Hodgson.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik