Nemzetközi foci

Roy bácsi ravasz, mint a róka

Katonák vigyázzák az angolokat is; Gary Neville másodedző elküldte a pokolba az újságírókat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A világbajnokságot Olaszország ellen kezdi majd az angol válogatott, nem véletlen tehát, hogy az itáliai sportsajtó naprakész mindenről, ami Roy Hodgson csapata körül történik.

A La Gazzetta Dello Sport beszámoltróla, hogy az angolok hétfőn paradicsomi körülmények között edzettek Rio de Janeiróban, de a katonák mindenhová, még a strandra is követték és figyelték őket. Mindenütt őket látni, még a szállodában is. A brazil nép dühös, országszerte sok a tiltakozás, ezért van szükség a zöld egyenruhát, fényes csizmát, ellenzős sapkát viselő katonákra.

„Ezek a homokos strandok fényévekre vannak a dél-angliai partoktól. Ez igaz tenger. Valódi homok. Maga a Paradicsom” – írja a cikk olasz szerzője, aki úgy csinál, mintha a britek tehetnének róla, hogy náluk szinte mindig olyan barátságtalan idő van…

Sturridge, Welbeck, Smalling és Henderson vasárnap délután lemerészkedett a strandra. Persze, a fürdőzők azonnal felismerték őket, és kezdetét vette a szokásos szertartás: fényképek, autogramok, üdvözlések, kézfogások. A helyi újságírók és fotósok is megjelentek, de a négy angol játékos egyáltalán nem volt türelmetlen, ellenben Gary Neville másodedző, aki elküldte a pokolba az újságírókat.

Roy Hodgson szövetségi kapitányt az olaszok – az amerikaiUncel Sam után szabadon – csak így nevezik: Uncle Roy. Magyarra talán így lehetne lefordítani: Roy bácsi. Azt írják róla: ravasz, mint a róka, tudja, hogy a legjobb politika, ha mosolyog. A szövetség állítólag meg akarja tartani őt tartani 2018-ig, és csak a válogatott előre nem látható összeomlása foszthatná meg attól a lehetőségtől, hogy az oroszországi vébén is ő vezesse Angliát.

Olvasói sztorik