Nemzetközi foci

Mennyit érnek a legjobbak?

Egyre közelebb a világbajnokság, így a tornát megelőzően mi is összeállítottuk a legdrágább tizenegyet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu 4-4-2-es szerkezetű csapatában posztonként a legdrágább játékosok szerepelnek. Jelenlegi piaci értéküket a transfermarkt.de oldal határozta meg. A képzeletbeli kezdőcsapat összértéke 595 millió euró.

Kapusposztra a német Manuel Neuer a befutó, aki kirobbanthatatlan a Bayern München kezdőcsapatából (35 millió euró).

Balhátvédünk a brazil Marcelo, aki az európai Bajnokok Ligája döntőjében a mérkőzést végleg eldöntő harmadik gólt szerezte a Real Madrid színeiben (25 millió).

Az egyik középhátvéd-posztra az idén rendkívül gólerős Sergio Ramos került. A spanyol klasszis idén BL-győztes lett a Real Madriddal. A fináléban az ő gólja kellett ahhoz, hogy hosszabbításra mentse a meccset csapata (40 millió euró).

A másik középhátvéd-posztra a brazil Thiago Silva kerül, aki idén is magabiztosan teljesítette a francia PSG-ben (40 millió euró).

A jobbhátvédünk egy német labdarúgó, Philipp Lahm, aki kimagasló teljesítményt nyújt évek óta (30 millió euró).

A középpálya balszélsőjének kiválasztása volt az egyik legkönnyebb feladat. Ki is kerülhetne ide, ha nem Cristiano Ronaldo? A portugál világsztárt nem kell bemutatni senkinek (100 millió euró).

Belső középpályás-posztra a német válogatott ifjú titánja, Mario Götze került nálunk (55 millió euró).

A másik belső középpályás is egy fiatalember: Paul Pogba a Juventus francia válogatott középpályása idén kimagasló teljesítményt nyújtott (45 millió euró).

A középpálya jobb szélére a Chelsea belga válogatott futballistáját, Eden Hazardot állítanánk. Nagyon jól indult az angol csapatnál, de a szezon végére egy kicsit elfáradt. Reméljük, sikerült feltöltődnie, hiszen nagy erőssége a belga válogatottnak (45 millió euró).

Csatárposzton egyáltalán nem történt meglepetés Lionel Messi személyében. Az argentin kiválóság a valaha volt legdrágább futballista (120 millió euró).

A másik csatár, akitől a brazilok a legtöbbet várnak a vébén, Neymar lett (60 millió euró).

Érdekesség, hogy a már említett transfermarkt.de oldal is összeállította a saját álomcsapatát a játékosok piaci értéke szerint, de 4-3-3-as szerkezetben. Annak a tizenegynek az összértéke 536 millió angol font.

Összeállítottunk egy másik csapatot is. Azok a labdarúgók kerültek ide, akik kihagyják a világbajnokságot. A koncepció hasonló, mint az előbb. A vébéről legdrágább lemaradó csapatot raktuk össze. Sérülés, valamint szakmai és egyéb indokok miatt mellőzött játékosok is bekerültek. Nem volt nehéz dolgunk…

A kapuba Samir Handanovic állna. A szlovén válogatott hálóőrére nem lehetett panasza az olasz Internek, hiszen magabiztosan védett egész évben (24 millió euró).

A védelem jobb oldalán a Borussia Dortmund lengyel játékosa, Lukasz Piszczek szerepel (15 millió euró).

A középhátvédünk legyen Mehdi Benatia, akiért sorban állnak Európa legnagyobb klubjai. Nem is csoda, hiszen a marokkói védő remek szezont futott az AS Romával (18 millió euró).

A másik középhátvéd a szemtelenül fiatal ex-római Marquinhos. Nem kizárt, hogy a francia PSG védője idén nyáron Barcelonában fog kikötni (25 millió euró).

A balhátvéd-posztra a Manchester City játékosa, Alekszandar Kolarov a nyerő. A szerb játékosnak felemásra sikeredett az idei szezonja, de az angol bajnoki címet nem veheti el tőle senki (12 millió euró).

Védekező középpályásként Ilkay Gündogan szerepelne, aki szinte a teljes idei szezont kihagyta rejtélyes hátsérülése miatt, pedig a posztján ő a legjobb a németeknél (27 millió euró).

A középpálya jobb oldalára Frank Ribéry került, aki a Bayern München színeiben mindent megnyert a tavalyi szezonban. A franciák legnagyobb csillaga a vébé előtti utolsó mérkőzésen sérült meg, így nem utazhatott Brazíliába (42 millió euró).

Támadó középpályás-posztra a Napoli csapatkapitánya, Marek Hamsík került. A szlovák válogatott játékos a gólok terén adós maradt ebben a szezonban, de vezéregyénisége volt csapatának (40 millió euró).

A balszélső középpályásunk ki lehetne más, ha nem Gareth Bale. A villámgyors walesi szélsőt horrorisztikus pénzért vásárolta a Real Madrid, amelynek Bajnokok Ligája-győzelmét ő alapozta meg, hiszen ha nincs az a gól a döntőben… (80 millió euró).

A csatárok közül az egyik az arrogáns, de eszméletlen képességekkel rendelkező Zlatan Ibrahimovic. A PSG-vel bajnok lett és francia gólkirályi címet nyert (28 millió euró).

A másik csatár, aki idén ingyen érkezett Dortmundból a Bayern Münchenhez: Robert Lewandowski. A lengyelek gólfelelőse idén nem futott olyan jó szezont, mint tavaly, de azért így sem lehetett rá panasz (50 millió euró).

Ennek a csapatnak az összértéke 361 millió euró. Ez jelentősen alacsonyabb, mint az előző tizenegyé, de mi azért megnéznénk, hogy a két csapat egymás elleni mérkőzésén mi történne…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik