Foci vb 2014

Megtámadták Besics edzőit

Felfegyverzett tolvajok támadták meg a bosnyák szakmai stáb tagjait, de a rendőrség közbelépett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Megtámadták Besics edzőit

Tolvajok támadták meg a bosnyák szakmai stáb tagjait Brazíliában. A rendőrség közbelépett, mindenkit biztonságba helyeztek, senki nem sérült meg

Egy csoport fegyveres férfi közeledett Szafet Susics szövetségi kapitány, és a boszniai edzői stáb többi tagja felé, de a rendőrség azonnal felismerte a veszélyt, és közbelépett. Az eset után a vezetőedző és társai azon viccelődtek, hogy odahaza sokkal komolyabb helyzetekben is helyt kellett állniuk – írja a bhdragons.com Twitter-oldala.

Taxikkal mentek edzésre

A mexikói válogatott tagjai hiába várták az értük küldött buszt, mert az akkumulátor problémák miatt lerobbant. Persze, a közép-amerikaiakat nem kell félteni, feltalálták magukat, és rendeltek gyorsan tíz taxit, a játékosok és az edzői stáb tagjai hétfőn így tették meg a szálloda és az edzőközpont közti két és fél kilométeres utat. Kíváncsian várjuk, hogy a mexikóiak a pályán is ilyen találékonyak lesznek-e. Szükségük lehet rá, hiszen Kamerun, Brazília és Horvátország ellen kell bizonyítaniuk.

Neymar megsérült az edzésen

Nagy volt az ijedtség a brazilok hétfői edzésén, hiszen egyik legnagyobb sztárjuk, Neymar egy rossz lépés következtében a földön maradt. Azonnal jött a szakszerű segítség, úgyhogy nem lett komolyabb a baj, folytatni tudta a gyakorlást a Barcelona játékosa, és minden bizonnyal ott lehet a pályán a csütörtöki nyitómeccsen.

https://www.youtube.com/watch?v=aJ40R-orv18

Pirlo, a Hawaii-inges passzkirály

A Jeep legújabb reklámvideójában Andrea Pirlo passzkirályként tündököl. Az olaszok rutinos játékosa oda lövi a labdát, ahova akarja. Pirlo rejtélyes passzoló-képességét dokumentálták. A videónak köszönhetően láthatjuk, hogy oda is jól passzol a Juve ásza, ahova eddig nem is láttuk.

Hőségriadó

A brazíliai szállásaikat frissiben elfoglaló csapatoknak bizony a nagy meleggel és a helyenként igen magas páratartalommal is meg kell küzdeniük. az angolok például így próbálnak hűsíteni magukon edzés közben. Csak aztán a virágoknak is jusson majd…

Edzésben a németek

A kemény munka kifizetődik. A németek gőzerővel készülnek a Portugália elleni első vébé-mérkőzésükre.

Hitzfeld történelmet írna

Utolsó felkészülési mérkőzésén lép pályára a világbajnokság előtt kedd este a svájci válogatott. Ottmar Hitzfeld szövetségi kapitány együttese Peru csapatát fogadja, a helyszín Luzern.

– Akárhogy is állunk fel kedd este, az nem jelenti azt, hogy ugyanaz a csapat kezd majd a világbajnokság első mérkőzésén is – nyilatkozta Hitzfeld, aki jelezte, még nem hozott végleges döntést az első vébémérkőzésen szereplő gárdát illetően, de a kísérletezés ideje lejárt.

Ami a világbajnoksággal kapcsolatos elvárásokat illeti, egyértelmű cél a nyolcaddöntőbe jutás, de ahogy a szövetségi kapitány fogalmazott: talán még ennél is tovább menetelhetnek, akár futballtörténelmet is írhatnak Svájccal. Ennek az elvárásnak felel meg a Blick című újság által megszellőztetett premizálási rendszer: ha a válogatott nem jut tovább a csoportjából, minden játékos 10 ezer frankot (nagyjából 2,5 millió forintot) kap.

Négy évvel ezelőtt még pontonként 10 ezer frankot vehettek fel a svájci labdarúgók, akik Dél-Afrikában négy pontot gyűjtve búcsúztak a csoportkör után. Most összesen 85 ezret (21 millió forint) ér a nyolcaddöntőbe jutás, de a komoly pénzek innentől jönnek: 185 ezer (46 millió forint) a negyeddöntőért, 310 ezer (77 millió forint) az elődöntőért, 500 ezer (124 millió forint) a világbajnoki aranyért.

A svájci szövetség egyébként kb. 7 millió frankot kap a FIFA-tól a részvételért, plusz 1 milliót jelent a csoportkörből való továbbjutás. A negyeddöntőért összesen 12,5 milliót, az elődöntőért 18 milliót, az ezüstéremért 23 milliót, a vébé-címért 32 millió frankot utalna át a nemzetközi szövetség – írja a Sport TV honlapja.

Roy bácsi ravasz, mint a róka

Katonák vigyázzák az angolokat is; Gary Neville másodedző elküldte a pokolba az újságírókat.Kattints ide, és olvasd el, mit ír az olasz újság az angol válogatottról!

Indiai törzs a német válogatott edzésén

Nagyszerű gesztus! Edzés után a Pataxó nevű indiai törzs szerencsetáncot mutatott be a németeknek.

Wilfried Bony: „Több ez, mint egy álom”

A Swansea City afrikai csatárának remekül sikerült a debütálása a Premier League-ben, hiszen 34 meccsen 17 gólt szerzett, és reméli, ezt a formáját át tudja menteni a válogatottba. Elefántcsontpart a C-csoportba került Kolumbia, Japán és Görögország mellé. Wilfried Bony tudja, hogy a siker titka az erős kezdés.

– A világbajnokságon játszani hatalmas pillanat az országomnak, hiszen a sport világában a legnagyobb eseményről van szó. Ez az első világbajnokságom, ez több mint egy álom. Ez egy nagyon kiegyensúlyozott csoport. Itt akárki végezhet az élén, vagy akár a végén is. Az első meccs rendkívül fontos, Japán ellen. Ha itt győzni tudnánk, akkor jó eséllyel pályázhatnánk a továbbjutásra. Csapatként, együtt mindent elérünk, és erre büszkék vagyunk – mondta klubja honlapjának.

Vidal nélkül a chileiek

A 28 éves középpályás május elején műtött térde egyelőre nincs olyan állapotban, hogy végigbírjon egy meccset, így az Ausztrália elleni első csoportmérkőzést még biztosan csak a kispadról nézheti végig – írja a fifa.com.

Vidal ugyan pályára lépett szerdán az észak-írek elleni felkészülési mérkőzésen, ám csak 15 percet tudott játszani, és azóta sem végezhet rendes edzésmunkát a társakkal.

Pelé megfizetne a 64 éves sérelemért

A brazilok legendája egy interjúban elmondta, minden vágya, hogy Brazíliai a vébé fináléját Uruguay ellen játszhassa, és ha ez összejön, nagyon reméli, le is győzik a nagy riválist, visszavágva ezzel az 1950-es tornán történtekért. További részletek itt!

Mennyit érnek a legjobbak?

Egyre közelebb a világbajnokság, így a tornát megelőzően mi is összeállítottuk a legdrágább tizenegyet. Sőt a sérülés vagy egyéb okok miatt kimaradó játékosok álomcsapatát ide megtekinthetik cikkünkben, ide kattintva!

Meztelenkedéssel készültek a belgák

A belga válogatott a június 12-én kezdődő vébé egyik meglepetés-csapata lehet. Marc Wilmots szövetségi kapitány együttesének sztárjai egy szokatlan fotósorozattal készültek a tornára. Stephan Vanfleteren belga fotós meglepő kéréssel fordult a válogatott labdarúgóihoz: ők álltak modellt kiállítása képeihez.

Eden Hazard, Kevin de Bruyne és Thibaut Courtois mellett az időközben megsérült Christian Benteke is szerepel a fotókon, mindannyian félmeztelenül álltak modellt a fotóművésznek. A kiállítás a vébé rajtjával egy időben nyit, és augusztus 17-ig látható a brüsszeli Botanique in Saint-Josse-ten-Noode-ban, a futballisták értelemszerűen nem lesznek ott a megnyitón, már ők is Brazíliában várják a rajtot – írja a Bors.

A Daily Mail honlapjára kattintva nézegetheti a képeket.

A Fradi-védő a vébé lázában ég

A magyar NB I egyetlen képviselője, a bosnyák Muhamed Besics nagy önbizalommal várja Messiéket. A Ferencváros védője mindhárom edzőmeccset végigjátszotta, sőt az egymás közti gyakorlás során abban a csapatban kapott lehetőséget, amely minden bizonnyal majd Argentína ellen is pályára léphet. A részletek ide kattintva olvashatóak!

David Villa üzent:

Villa csiripje Brazíliából: „Azért vagyok itt, hogy annyi góllal segítsem a csapatot, amennyivel csak tudom.”

Féltve őrzik a FIFA elnökét

Korábban már beszámoltunk róla, hogy továbbra is tüntetések, összecsapások vannak a vébé csütörtöki nyitómeccsének városában, Sao Paulóban. Az olasz La Gazzetta Dello Sport némiadalékkal szolgált a biztonság témakörében, ugyanis megírta, hogy a FIFA elnöke, Joseph Blatter államfőknek kijáró védelemben részesül. A nemzetközi futballszövetség is több fenyegetést kapott már a tiltakozóktól, ezért a rendezők semmit nem bíznak a véletlenre.

Blatter azt állította, soha nem látott személyes biztonsági rendszer veszi körül, és valóban, egy kisebb hadsereg kíséri minden lépését, ez szám szerint hat személyi testőrt, harminc katonát, nyolc motorkerékpárt és hat páncélozott autót jelent.

Cahill élvezettel várja az olaszokat

– Nincs nagyobb meccs, vagy torna ennél. Ez az első világbajnokságom, úgyhogy ez az egész még új nekem, akárcsak a nyomás, amit itt érzek – nyilatkozta a 29 éves Gary Cahill.

Az angolok a 2006-os vébégyőztes olaszok ellen kezdik meg szereplésüket a tornán.

– Egyszerű a képlet, mindent megteszek, hogy a legjobbamat nyújtsam, kiállunk és élvezni fogjuk az első perctől az utolsóig – tette hozzá a 23-szoros válogatott bekk.

Eto’óék is befutottak

Ugyan vasárnap még arról szóltak a hírek, hogy a kameruni válogatott tagjai bojkottálhatják a vébét, miután keveslik a prémiumukat, késő estére állítólag egyezségre jutottak a helyi szövetséggel és az állammal.

Hogy Kamerunnal minden rendben, mi sem bizonyíthatná jobban, mint Samuel Eto’o posztja a reptérről.

Lukaku brazil gólokkal bizonyítana

A belgák sztárja, Romelu Lukaku reméli, hogy a vébén lőtt góljaival felhívja magára Mourinho figyelmét is. A nyári torna után a játékos visszatérne a londoni Kékekhez, részletek ide kattintva olvashatók!

Szelfi-hegyek a twitteren

A csapatok sorra érkeznek és foglalják el szálláshelyeiket, edzőközpontjaikat Brazíliában. És ha már lecuccoltak, be is csekkolnak egy-egy szelfivel. Messiék, Hazardék, Dos Santosék és C. Ronaldóék sem maradhattak ki az őrületből!

Leszállás! Végállomás?

Az USA válogatottja is megérkezett Brazíliába. A leszállás megvolt, a kérdés már csak az, hol lesz a végállomás Jürgen Klinsmann csapata számára? Vajon felvehetik a kesztyűt a németekkel és a portugálokkal?

Llorisék miatt maradt le a vébéről Nasri?

A világbajnoki felkészülés kulisszatitkait taglaló könyvvel jelentkezett két francia újságíró, Pierre Mennes és Daniel Riolo. A könyv egyik fejezete Samir Nasri, a Manchester City középpályásának nagy port kavaró kimaradásáról szól, amely állítólag nem Didier Deschamps szakvezető egyedüli döntése volt.

A két évvel korábbi Európa-bajnokságon számos kihágást elkövető középpályás sorsáról a zsurnaliszták információi szerint Hugo Lloris, Michael Landreau és Laurent Koscielny véleményét is kikérte a szövetségi kapitány, és közösen határoztak végül a kihagyásáról.

Vajon Nasri (és a barátnője) ehhez mit szól?

Del Bosque: Nem mi vagyunk a favoritok

A címvédő spanyol válogatott szövetségi kapitánya meglepő nyilatkozattal fordult a drukkerekhez és az újságírókhoz. No de, ha nem ők a brazíliai torna legnagyobb esélyesei, akkor vajon kik? Del Bosque véleményét itt olvashatjátok!

Klosét köszöntik csapattársai

A Lazio támadója ma ünnepli 36. születésnapját, Podolski ezzel a csirippel köszöntötte fel a „vén rókát”:

Motiváció

Így fest az esti kilátás az angol válogatottnak otthont adó szállodából. Ha másért nem, Lampardéknak már csak azért is megéri majd minél tovább menetelni a tornán, hogy ezt a látványt kiélvezzék…

Fred szerint még nem állnak készen

A brazil válogatott rutinos csatára amondó, sok hibája van még Scolari együttesének, és ha nem javítják ki ezeket minél hamarabb, annak akár csúnya lebőgés lehet a vége. Hogy pontosan mit kifogásol a Fluminense 30 éves kiválósága, arról ide kattintva olvashatnak!

Továbbra is tüntetnek Brazíliában

A brazil rohamrendőrség könnygázt használt a tiltakozók ellen Sao Paulóban, három nappal a világbajnokság megnyitója előtt. A részletek ide kattintva olvashatók!

Nem lehet elég korán kezdeni

Nyelvi akadályok helyett

Így fest a mosdók “ikonja” a Sao Paulo-i Pelé-Hotelben. A Bild újságírója lelkesen meg is jegyezte a twitteren, többé nem aggódik amiatt, hogy nem beszél jól portugálul, mert ezt a jelzést lehetetlen félreérteni.

Még mindig nincs kész a nyitómeccs stadionja

Szocsiban minden idők legdrágább téli olimpiájával sem sikerült elkészülni (sem időben, sem megfelelően), most meg Brazíliában akadnak gondok. A német Bild riportere Sao Paulóban járt, ahol láthatóan eléggé ki van centizve az építkezés.

Torsten Rumpf körülnézett a vébé-stadionban, és nem örülhetett annak, amit látott. Masszív malterozásba, festésbe, székszerelésbe, falazásba futott bele, a pálya talaja pedig cseppet sem tett rá jó benyomást, néhol túl kemény és száraz. Szűk négy nap múlva, június 12-én ebben a stadionban lesz a megnyitó – a melósokra négy nap pörgés vár. És ezt csak Sao Paulo, sajnos akad még pár létesítmény, ahol hasonló ütemben zajlik a készülődés.

Az aréna építése egyébként 2011-ben kezdődött és 400 millió eurót költöttek rá, ennek ellenére láthatóan eléggé kicentizték az átadást – írja a player.hu.

Nagyszabású nyitóünnepséggel készülnek

Csütörtökön 61 ezer nézőt várnak Sao Paulóba, a világbajnokság nagyszabású megnyitójára. Nem kétséges, hogy nagy bulit csapnak majd a brazilok: 1200 ember dolgozik azon, hogy ütős legyen nyitóünnepség, 600 előadó gyakorol, köztük táncosok, akrobaták, trambulinosok, capoeira-táncosok és gólyalábasok. Unásig lesz szamba is, a műsor végén pedig felcsendül a vébé hivatalos dala, a We Are One (Ole Ola), amit Pitbull és Cláudia Leitte ad elő (Jennifer López lemondta a fellépést) – írja a player.hu.

Ronaldo: Neymar hihetetlen

Az egykori brazil legenda, Ronaldo szerint Neymar kulcsszerepet játszik majd a világbajnokságon. A Fenomén nem győzte dicsérni a Barca-sztárt, részletek ide kattintva olvashatók!.

Változás a kolumbiai keretben

A rutinos kolumbiai középpályás, Aldo Leao Ramírez nem épült fel térdsérüléséből, így José Pekerman szövetségi kapitánynak változtatnia kellett a 23 fős keretén. Az argentin edző Carlos Carbonerót hívta be, aki eddig csak egyszer volt válogatott, három éve. A 23 éves középpályás három éve Argentínában futballozik, az előző szezonban a River Plate csapatát erősítette – írja a bluradio.com.

Úton a franciák

Paul Pogba láthatóan nem fél a repüléstől, még twittelni is akadt ideje, az ő kis családjával. “Oscar-szelfi” újratöltve, a fedélzetről!

Louis van Gaal lebecsüli a hollandokat

A szövetségi kapitány szerint a negyeddöntőbe kerülésre is csupán húsz százalék esélyük van. Hogy miért, az ide kattintva elolvasható!

Messiékre lecsapott az INTERPOL

A négyszeres aranylabdás és válogatottbeli csapattársai az INTERPOL globális kampányában vett részt a hétvégén, ennek keretében pedig ellátogattak a nemzetközi bűnüldöző szervezet egyik tengerentúli központjába is. A látogatásról természetesen készült egy remek kis videó is!

Cafu már most tudja, kik döntőznek!

Cafu, a brazil tizenegy ma már 44 esztendős válogatottsági rekordere biztos abban, hogy melyik két csapat játssza majd a vb döntőjét július 13-án a Maracanában. Ha kíváncsi vagy a legendás bekk jóslatára, klikk IDE!

Csodatevő Japán?

A japánok sztárja, Keisuke Honda arra számít, hogy az ázsia-bajnok csapat csodát fog tenni a világbajnokságon, és bejut a negyeddöntőbe.

– Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy továbbjutunk a csoportunkból – mondta a június 14-i Elefántcsontpart elleni meccsre készülő Honda a japán Nikkin Sports-nak. – Ha ez sikerül, utána már bármi megtörténhet egy világeseményen. Elég jók vagyunk ahhoz, hogy ott legyünk a negyeddöntőben. Ha mindannyian a legjobbunkat nyújtjuk és nem hibázunk, akkor ott tudunk lenni a legjobb nyolcban. Onnantól kezdve pedig történhetnek csodák – jelezte az AC Milan 27 éves középpályása.

Japán a C-csoportban Görögországgal, Kolumbiával és Elefántcsontparttal néz majd farkasszemet.

„Világ futballszurkolói, üdvözlünk titeket!”

Németország teljes futball-lázban ég, annyira, hogy Chemnitzben a válogatott mezébe öltöztették Marx gigantikus szobrát. Az egykori Karl-Marx-Stadt lakói vegyes lelkesedéssel fogadták a híres filozófus szurkolóvá varázsolását, így az arcfestéssel is kiegészített harci cicoma csupán egy napot élt meg.

Louis van Gaal kiabált

Az alábbi videó tanúsága szerint meglehetősen feszülten telt a holland válogatott legutóbbi edzése. Arjen Robben és Bruno Martins Indi összeszólalkozott, majd Louis van Gaal szövetségi kapitány ideges, ingerült gesztusokkal hívta fel a figyelmet, hogy csapata nem megfelelően végzi az általa előírt feladatot.

https://www.youtube.com/watch?v=jJRR44jb9jo

Beckham: Rooneynak a keretben a helye!

Rengeteg támadás érte mostanában Wayne Rooneyt gyenge formája miatt, de az angolok korábbi csapatkapitánya kiállt mellette. Becks jogosnak tartja helyét a válogatottban, és nem ért egyet azzal, hogy a 28 éves játékos maga mögött hagyta legjobb napjait.

„Ha nem lő gólt, akkor is keményen dolgozik a csapatért, folyamatosan harcol és kiveszi a részét az előkészítésből. Az ellenfelek lába mindig megremeg, ha látják, hogy Rooney ott van a csapatban” – emelte ki az angolok tízesének erényeit Beckham

A Fenomén bevásárolt

Ronaldo a hivatalos szurkolói boltban tett látogatást, ahol ellenőrizte a vb-s kellékek széles választékát. A Fenomén a vb nagyköveteként segíti a brazilok munkáját, és láthatóan szívesen bújna Fuleco bőrébe.

Ronaldo harcra kész

Portugália aranylabdás játékosa, Cristiano Ronaldo kész a visszatérésre a keddi, Írország elleni barátságos mérkőzésen, amelyet az Egyesült Államokban rendeznek. A 29 éves támadó sérülés miatt kihagyta a luzitánok legutóbbi két felkészülési meccsét, és sokáig kérdéses volt, hogy felépül-e időben – írja a fifa.com.

Jennifer Lopez nem énekel

A tervekkel ellentétben Jennifer Lopez nem lép fel a vébé megnyitóján, csütörtök este, Sao Paulóban. A FIFA technikai problémákkal indokolta a programváltozást. A korábbi tervek szerint Lopez, a rapper Pitbull és a brazil sztár Claudia Leitte együtt énekelte volna a We Are One (Ole Ola) című számot, a világbajnokság hivatalos dalát a Brazília–Horvátország nyitómeccs előtt. Mindhárom zenész részt vett a dal felvételén áprilisban – írja az AP hírügynökségre hivatkozva a The New York Times.

Nem eléggé tökös legények?

Michael Ballack szerint a németek nem elég karakteresek, hiányzik közülük egy igazi vezéregyéniség. Kattints ide, olvasd tovább!

Ismerkedj meg a csoportokkal!

Természetesen a Rangadó.hu is gőzerővel készül a világbajnokságra. Előzeteseink ide kattintva olvashatóak, a vébé időrendet pedig ide kattintva látható!

Pánik a horvátoknál

Kemény hétvégén lehet túl a horvát válogatott. Vasárnap bombariadó miatt kellett félbeszakítani az edzésüket, miután a katonaság kivonult, hogy átvizsgálja a brazíliai tréningközpontjukat. A keresés több órán át tartott a horvát média információi szerint, ám a katonák – szerencsére – nem találtak pokolgépet.

Később a horvát szövetség jelezte, nem érkezett bejelentés arról, hogy valaki valóban bombát rejtett volna el a központban. Egyszerű gyakorlatról volt szó, amiről azonban előre nem értesíthettek senkit.

Fuleco és az elődök

Ismeritek már Fulecót, a tatut? Ő a 2014-es torna kabalaállata! Ha szeretnétek többet megtudni róla, illetve a korábbi tornák kabalafiguráiról, akkor alábbi összeállításunknál keresve sem találhatnátok jobbat ehhez! KLIKK!

A németek most is precízek, már a helyükön!

Magyar idő szerint vasárnap este megérkeztek a németek is a világbajnokság helyszínére. Vajon hazafelé is legalább ilyen mosolygós lesz Bastian Schweinsteiger?

Megszelídültek az Oroszlánok?

Vasárnap már beszámoltunk a hírről, hogy a kameruni válogatott tagjai bojkottálták az indulást, mert elégedetlenek a szövetség által felkínált prémiummal. Nos, úgy fest, fél nappal később megoldódott a helyzet. A helyi szövetség arról számolt be vasárnap este, hogy Eto’óék elindultak a világbajnokságra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik