Nemzetközi foci

Mi lesz veled, Anglia?

Kiderült, hogy miért nem akarja a Ferguson-taktikát alkalmazni Hodgson kapitány az olasz játékmester, Pirlo ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az angol válogatott a világbajnokságot megelőző akklimatizációs edzőtábor utolsó felkészülési mérkőzésén gól nélküli döntetlent játszott az ugyancsak vébé-résztvevő Honduras ellen, Miamiban. Unalmas meccs volt, amely az első félidőben mennydörgés és villámlás miatt félbeszakadt – írja a FIFA honlapja.

Roy Hodgson csapata kényelmesen, tompán játszott, és a legtöbb esetben látszott, hogy a játékosok számára a legfontosabb a sérülések elkerülése. Daniel Sturridge előtt adódott a legnagyobb gólhelyzet az első félidőben, de nem tudott élni vele. A nagy vihar miatt a játékvezető félbeszakította a meccset, de a több mint 45 ezer néző türelmesen kivárta a folytatást. Később az angoloknak két ziccerük is volt gyors egymásutánban, de nem tudták megszerezni a győztes gólt.

Honduras csapatából Beckeles a 65. percben megkapta második sárga lapját, de Anglia nem tudta kihasználni az emberelőnyt. Sturridge nagy helyzetet hagyott ki, amikor már csak húsz perc volt hátra. Steven Gerrard és Wayne Rooney ezúttal csak egy félidőt játszott; a Manchester United sztárja helyett pályára lépő Ross Barkley remek teljesítményt nyújtott.

Az angolok június 14-én éjfélkor Olaszország ellen kezdenek a vébén. Bár az elmúlt években rendre az itáliaiak bizonyultak jobbnak, a brit szigetország legjobbjai nem döntetlenre akarnak játszani.

– Mi soha nem beszélnünk ilyesmiről. Steven Gerrard még soha, egyetlen meccs előtt sem mondta, hogy: figyeljetek, fiúk, ma a null-null is megfelel nekünk. Csak és kizárólag arra koncentrálunk, hogyan fogunk támadni és védekezni. Szeretnénk nyerni – mondta Roy Hodgson szövetségi kapitány.

Az edző által említett csapatkapitány, megerősítette: nem lát okot arra, miért ne győzhetnék le Olaszországot.

– A győzelem a legjobb dolog, egyébként pedig soha nem fog jól menni a játék, ha döntetlenre törekszünk. Csak akkor érhetjük el a csillagokat, ha úgy megyünk ki, hogy három pontot próbálunk szerezni – magyarázta Steven Gerrard. – Megvan a megfelelő taktikánk, és ha végre a lehető legjobb formánkat tudjuk nyújtani, akkor nem kétséges, hogy meg tudjuk verni első ellenfelünket, bár nem szabad alábecsülni őket. Ha elmaradna a siker, és null-null lenne a meccs, az sem a világ vége. Ez is egy jó eredményt lenne, de ez nem azt jelenti, hogy erre törekszünk, mert ha három pontot szerzünk az első meccsünkön, lépéselőnybe kerülnénk a csoportban.

Amikor Anglia és Olaszország legutóbb találkozott, Andrea Pirlo volt a meccs legjobbja. Gerrard most elismerte, csodálattal tekint a 35 éves itáliai játékosra, akinek nagy rajongója, és elismerte, mindent meg kell tenniük, hogy semlegesítsék.

Már sok-sok évvel ezelőtt nagy rajongója voltam, akkoriban, amikor támadó középpályást játszott, de mostanság, irányítóként is csodálom őt. Fantasztikus formában van, sőt úgy tűnik, egyre jobb és jobb, megint a régebbi önmaga kezd lenni. Fontos, hogy ne adjunk neki sok időt és helyet, amikor védekezünk ellene, mert ő komoly hatással lehet az olaszok minden megmozdulására.

Paul Scholes a hét elején azt javasolta, Hodgson állítson valakit szoros emberfogással Andrea Pirlóra, hiszen ez a taktika Sir Alex Fergusonnak is bevált az olasz játékmesterrel szemben a Bajnokok Ligájában. Egyelőre úgy tűnik, a szövetségi kapitány vonakodik ettől, mert szerinte ezzel nem tehetik tönkre az ellenfél játékát, hiszen ha egy ember csak Pirlóra figyel, sok terület marad a többieknek.

Olvasói sztorik