Nemzetközi foci

Továbbra is tüntetnek Brazíliában

A rohamrendőrség könnygázt használt a tiltakozók ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A brazil rohamrendőrség könnygázt használt a tiltakozók ellen Sao Paulóban, három nappal a világbajnokság megnyitója előtt. A BBC tudósítója, Katy Watson körülbelül háromszáz tüntetőt látott a helyszínen, a levegőben pedig helikoptereket.

A tiltakozást a metróvezetők robbantották ki, akik 12,2%-os béremelést követelnek. Mivel már csütörtök óta sztrájkolnak közlekedési káosz van a világ egyik legzsúfoltabb városában. Vasárnap a szakszervezeti tagok megszavazták, hogy a munkabeszüntetést határozatlan ideig meghosszabbítják, annak ellenére, hogy az elbocsátás veszélye fenyegeti őket. A tudósító azt írta, egyértelműen nagy keserűség lett úrrá a tüntetőkön a pénztelenség miatt. Ha a helyzet tényleg nem változik csütörtökig, az komolyan befolyásolhatja a nyitómérkőzést, hiszen a szurkolók egyszerűen képtelenek lesznek eljutni a város szélén lévő stadionig.

A brazil államelnök, Dilma Rousseff azt mondta, nem engedi az erőszakos tüntetéseket a vébé idején. Bár az előkészületek során késésekről és sztrájkokról szóltak, illetve szólnak a hírek, Rousseff elnök azt mondja, a kormány teljes mértékben garantálja az emberek biztonságát a vébé alatt.

Olvasói sztorik