Nemzetközi foci

Az olasz kapitány hisz a végső sikerben

Cesare Prandelli szerint a szurkolók pesszimizmusa most az egyszer pszichológiailag előnyt jelenhet számunkra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az olaszok vasárnap játsszák első meccsüket a vébén Anglia ellen. Cesare Prandelli szövetségi kapitány szerinte csapata felkészült, és még a döntőbe kerülést is lehetségesnek tartja.

Itália legjobbjai vasárnap a brazil első osztályú Fluminense ellen tartották a világbajnokság főpróbáját, és 5-3-ra nyertek. Ciro Immobile reményét fejezte ki, hogy az angolok ellen is a kezdőben kaphat helyet, de ez azt jelentené, hogy Prandelli a kispadra ültetné Mario Balotellit, hiszen együtt nem játszhatnak, lévén mindketten középcsatárok. A kapitány mindazonáltal még nem döntött, egy-két nyugodt napra van szüksége, hogy végleg összeálljon a fejében a kezdő.

A kapitány egyébként kifejtette, hogy nála nincsenek kezdők és cserék, nála mind a 23 kerettag potenciális, hétköznapi játékos, akiknek a fizikai és szellemi alkalmasságuk alapján dönt a kezdőcsapat összeállításáról az aktuális meccs előtt.

Bár a játék sebességén és a részleteken még dolgoznak, Prandelli elmondása szerint képesek lehetnek döntőbe jutni. Az éghajlati viszonyok már nem hozhatnak meglepetést az olaszok számára, hiszen tavaly a Konföderációs Kupa során már volt szerencséjük tapasztalni a klímát. Saját szurkolóik nem nagyon bíznak az olaszok sikereiben, de a kapitányt ez sem ingatja meg.

– Olaszországban minden nagyobb verseny előtt és alatt pesszimisták az emberek, de ez most az egyszer talán pszichológiailag előnyt jelent számunkra. Keményen dolgoztunk, hogy karakteres csapattá formálódjunk, és nem fogunk csalódást okozni senkinek. Harcolni fogunk minden labdáért.

A hétfő délutáni edzésen a hőemelkedés miatt hiányzó Marco Verrattin kívül mindenki részt vett.

Olvasói sztorik