Nemzetközi foci

Prandelli nem aggódik

A kapitány az olaszok döntetlenje után is bizakodó.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
Cesare Prandelli olasz szövetségi kapitány nem lát okot az aggodalomra, annak ellenére sem, hogy csapata szerdán csak 1–1-es döntetlent játszott Luxemburg válogatottjával a brazíliai labdarúgó-világbajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén.
A kínos döntetlen után a szakvezető meglepően nyugodt volt a sajtótájékoztatón, amelyen azt hangsúlyozta, az eredmény sokadlagos egy ilyen mérkőzésen.
„Nem láttam semmi olyat, amiért aggódnom kellene, éppen ellenkezőleg – mondta a nemzeti együttessel két éve Európa-bajnoki ezüstérmes szakember. – Most nem az eredményről, vagy a meccsen nyújtott teljesítményről kell beszélni, a játékosok fizikai állapota a legfontosabb, márpedig a futballistáim kitűnő állapotban vannak.”
Prandelli elismerte, hogy még nem elég élesek játékosai, ám a felkészülés lényege, hogy Brazíliában legyenek a legjobb formában.
„Pszichológiai szempontból egy világbajnokságra készülő együttes tagjai csak túl akarnak lenni az ilyen meccseken. Nem igazán ütköztünk, s alapjában véve nem volt meg a tűz, a győzni akarás a játékosokban” – összegezte a döntetlen okait a kapitány.
Az olasz keret csütörtökön utazik Brazíliába, ahol jövő szombaton Manausban játssza Anglia ellen első csoportmérkőzését.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik