Nemzetközi foci

Lovrencsics már nagyon unja a témát

A Lech Poznan légiósának elege van belőle, hogy mostanság mindenki az átigazolásáról kérdezi.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hosszú interjút adott a przegladsportowy.pl oldalnak Lovrencsics Gergő, aki ismét leszögezte, egyelőre nem döntött arról, hogy elhagyja-e a Lech Poznan csapatát a jelenlegi szezon után, sőt most már kimondottan fárasztja, hogy mindig, mindenki csak az átigazolásról kérdezi, minden ekörül forog.

– Még nem hoztam semmilyen döntést. Ami a jövőt illeti, csak a legközelebbi meccsünk érdekel, és az, hogy harcban állunk a bajnoki címért. Azt akarom, hogy mi legyünk a legjobbak az idény végén, és csak erre fókuszálok. A menedzseremmel a szezon után majd közösen megvizsgáljuk, mi legyen a következő lépés, menjek, vagy maradjak Poznanban. Az átigazolási időszak úgyis csak július közepén kezdődik, tehát még nagyon sok időm van dönteni – mondta Lovrencsics.

A válogatott szélső hangsúlyozta: nem zárja ki a váltást, de ez nem az a pillanat, amikor erről szeretne beszélni. Hallottam, hogy a lengyel szurkolók létrehoztak egy Facebook-oldalt, amellyel a maradása mellett demonstrálnak, de az őt is meglepte, hogy néhány napon belül több mint 4500 követője akadt a kezdeményezésnek.

– Ó, ez valóban elég sok! Valaki szólt nekem, hogy a következő mérkőzésen, a Pogon Szczecin ellen egy hasonló tartalmú felirat is lesz a lelátón. Ez mind nagyon szép. Poznanban nagyszerűen érzem magam, nagyon szimpatikusan a szurkolók.

A Lech Poznan azt az elvet alkalmazza, hogy szóbeli egyezség esetén két év után elengedik a legjobb játékosokat, ha egy erősebb klubhoz hívják őket. Ilyen volt Robert Lewandowski, Alex Tonew vagy Artjoms Rudnevs esete is. Honfitársunk elmondta, hogy tud erről a gyakorlatról, és bár a klubvezetőkkel folytatott tárgyalásai során ezt a témát nem érintette, de biztos benne, hogy ha kapna egy jó ajánlatot, senki nem fog az útjába állni.

A sajtóban több helyen is megjelent, hogy a legjobb megoldás Lovrencsics számára a Bundesliga lenne, és az interjúban ő maga is elismerte, hogy csábító a német első osztály. Hozzátette: tudja, hogy a lengyel élvonalbeli mérkőzésekre számos játékos-megfigyelő érkezik Németországból.

A magyar játékos megerősítette, hogy élete eddig legjobb formájában futballozik mostanság, eddigi karrierje során még soha nem teljesített ilyen jól, mint mostanság. A szerző rákérdezett, hogy kapott-e már ajánlatot a Real Madridtól, ami furcsa, vagy meghökkentő is lehetne, de Lovrencsics emlékeztetett: egy interjúban ő maga mondta, hogy nagyon szereti a spanyol klubot, ezért ha volna rá lehetőség, hogy ott játsszon, azonnal repülőre ülne, de egyelőre nincs ilyen lehetőség.

A Gornik Zabrze elleni két gólja közül a másodikról elmondta, hogy néhány évvel ezelőtt látott egy hasonló megoldása a portugált Ricardo Quaresmától, és azóta is próbálja másolni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik