NB I

Lovrencsics Gergőt nem engedik

Lengyel klubja úgy döntött, hogy nem játszhat a válogatottban a Dánia elleni barátságos meccsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pintér Attila ismét meghívta a válogatott keretbe Lovrencsics Gergőt. A lengyel Lech Poznan csapatához postázott kikérőben a május-júniusi három meccs (Dánia, Albánia és Kazahsztán ellen) szerepelt, de a klubja a dánok elleni, debreceni találkozóra nem engedi el a játékost.

Az ekstraklasa.net beszámolója szerint nem csak Lovrencsics Gergőre vonatkozik a tiltás, hanem a csapat két finn válogatottjára (Kasper Hamalainen, Paulus Arajuuri) is.

Az indoklás szerint a május 22-i válogatott mérkőzések után két nappal fontos meccs vár a Lech csapatára a bajnokságban a Pogon Szczecin ellen. Ilyen helyzetben a Poznan vezetői nem értenek egyet azzal, hogy a játékosok a sorsdöntő csatát megelőzően elhagyják klubjukat, és a nemzeti színeket képviseljék – írja a cikk szerzője.

Dariusz Motala csapatmenedzser azt nyilatkozta, hogy mindkét ország szövetségével jó a kapcsolatuk, ezért reméli, hogy nagyobb gondok nélkül megértik a helyzet-

A cikk kiemeli: nincs semmi akadálya, hogy Lovrencsics az Albánia és a Kazahsztán elleni meccsen már a magyar csapat rendelkezésére álljon.