Nemzetközi foci

Ugyanaz a szint nem elég

A szurkolók által az év játékosává választott Lovrencsics Gergő minden szezonban jobb és jobb szeretne lenni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A lengyel Lech Poznań magyar légiósa, Lovrencsics Gergő a múlt héten, a Podbeskidzie Bielsko-Biala elleni meccs előtt kapta meg az év játékosa díjat a 2013-ban nyújtott remek teljesítményéért. A szavazáson klubja szurkolói vettek részt, tehát házon belül bizonyult a legjobbnak.

– Szeretnék köszönetet mondani a rajongóknak, akik rám szavaztak. Ez nagyszerű dolog, és motivál, hogy folytassam a munkát. Ebben az évben meg akarom mutatni, hogy még többre vagyok képes, és akkor talán idén is elnyerhetem a szobrocskát – mondta klubja honlapján Lovrencsics Gergő.

Honfitársunk ősszel hosszú ideig nem talált a kapuba, először október közepén, a Lechia Gdańsk ellen volt eredményes. Egyelőre tavasszal sem rúgott még gólt, de itt az ideális lehetőség, hogy megtörje a csendet, hiszen vasárnap éppen a Lechia Gdańsk látogat hozzájuk.

Amikor Lovrencsics végül hat góllal zárta az őszt, ezzel a házi ranglista második helyén áll. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón elhangzott, hogy volt egy kisebb kézsérülése, de ez nem akadályozza abban, hogy pályára lépjen.

A bulgarska.pl oldalon megjelent interjúban a magyar válogatott szélső középpályás megerősítette, amit már korábban is mondott, hogy egyelőre nem foglalkozik a klubváltás gondolatával, arra legkorábban a szezon végén kerülhet sor.

– Őszintén köszönöm a szurkolóknak az elismerést, ez nagy megtiszteltetés számomra, és motiváció a további munkához. Nagy megtiszteltetés ilyen közönség előtt játszani, és velük együtt élvezni, ha gólt szerzünk – kezdte Lovrencsics.

– Mit gondol, van esélye, hogy megkapja ezt a díjat idén is? A tavasz eleje nem sikerült olyan jól önnek…
– Először is, hogy ismét megkapjam ezt a díjat, ahhoz meg kell mutatnom, hogy ugyanazon a szinten vagyok, mint tavaly. De nekem ez nem elég. Évről évre szeretnék jobban játszani, ahogy elvárják tőlem. Remélem, a következő mérkőzéseken bizonyíthatom mindenkinek, hogy igazán jó játékos vagyok.

– Az utóbbi időben nem igazán vett részt csapata védőjátékában…
– Ezzel nem igazán értek egyet. Azt hiszem, a Lech védekezése jó. A legfőbb feladatom elsősorban a gólszerzés, és csapattársaim helyzetbehozása. Azonban, ha tudok, természetesen részt veszek a védekezésben. De nyitott vagyok a kritikára, és ha vannak ilyen jelek, az azt jelenti számomra, hogy javulnom kell ebben a játékelemben.

– Ősszel simán nyertek a Lechia Gdansk ellen, de úgy tűnik, most már nem lesz ilyen könnyű a győzelem, mert ellenfelük teljesen más csapat lett, amely a nyolcba kerülésért harcol.
– Természetesen, nem lesz olyan egyszerű dolgunk, mint Gdanskban. Nagyon nehéz meccsre számítunk, de számunkra csak a győzelem elfogadható, nem számít a különbség. Azért is kell javítani a játékunkon, mert a Podbeskidzie ellen nem teljesítettünk valami jól, és csodával határos módon sikerült elkerülnünk a pontvesztést.

– Ön az egyik kiemelkedő játékosa a klubnak, lassacskán nyilvánvalóan váltani szeretne…
– Egyáltalán nem. Nagyon jól érzem magam Poznanban. Elsősorban a játékra koncentrálok, és arra, hogy jobban teljesítsek. A jövőben szeretnék magasabb szinten játszani, de még nem jött el ennek az ideje. Ha változásra kerül sor, az valószínűleg a szezon végén lesz aktuális.

Lovrencsics Gergőt akkor mutatkozott be a magyar válogatottban, amikor még Egervári Sándor volt a szövetségi kapitány, de kezdőként először Pintér Attila irányításával, Finnország ellen szerepelhetett.

– Új edzőnk van, és minden játékos tiszta lappal kezdte ezt az új időszakot. Szeretném ezt kihasználni, és bennmaradni a kezdőcsapatban. Ennek az a módja, hogy Poznanban jól teljesítsek. A klubcsapatban mutatott formám fogja meghatározni, hogy mi lesz a helyzet a nemzeti csapatban – idézi honfitársunkat a sport.pl.

Olvasói sztorik