Nemzetközi foci

Megvan Lovrencsics új klubja?

Lengyel sajtóhírek szerint a német Bundesligában szereplő Borussia Mönchengladbach lesz a befutó.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Valószínűleg a Borussia Mönchengladbach az a klub, ahol a következő szezonban Lovrencsics Gergő játszani fog. Nem hivatalos információk szerint az átigazolásáról zajló tárgyalások már előrehaladott állapotban vannak – írja a poznan.sport.pl.

Lovrencsics Gergőnek ez a második idénye a lengyel Lech Poznan csapatában. Nagyon sikeres szezont fut, és a keretben ő az egyetlen, aki minden a 39 mérkőzésen pályára lépett a bajnokságban, az Európa Ligában és a Lengyel Kupában is. Minden játékos piaci értéke csökken az életkorának előrehaladtával, illetve a szerződése végnapjának közeledtével. Honfitársunk jelenleg 26 éves, és nagyjából másfél-kétmillió euró az értéke, a szerződése pedig 2016 júniusáig érvényes.

A magyar, de Berlinben élő menedzser, Michael R. Nagy egyértelmű jelzést kapott a klubtól: a játékos eladó! Főleg a német piacon aktivizálta magát, a Lech legutóbbi meccsét a többi közt a Bayer Leverkusen, a Wolfsburg és a Borussia Mönchengladbach játékos-megfigyelői is a helyszínen látták. Lovrencsics jól játszott, két szép gólt lőtt.

Nem hivatalos információk szerint az a legvalószínűbb, hogy a Borussia Mönchengladbach lesz a válogatott játékos következő klubja. Az átigazolásával kapcsolatos tárgyalások már célegyenesben vannak. A csapat a Bundesliga hatodik helyén végzett, tehát sikeres szezont tudhat maga mögött, ennek köszönhetően nyáron az Európa Liga-selejtezőben indulhat.

Ha az átigazolás tényleg megtörténik, Lovrencsics Gergőnek komoly kihívással kell szembenéznie. A jobb oldalon – ahol ő is játszik – szerepel ugyanis Patrick Hermann, a 23 éves feltörekvő sztár, aki jelenleg a klub legjobb játékosa. Persze lehetséges, hogy a német játékos idén nyáron távozik, hiszen van iránta érdeklődés komoly klubok részéről az átigazolási piacon. Az értéke mintegy tízmillió euró. Ha ez megtörténik, Lovrencsics kiharcolhatja a helyét a kezdőcsapatban.

Közben vasárnap – nem sokkal azután, hogy napvilágot látott az információ, miszerint a Lech értékesíteni kívánja a magyar játékost – a lengyel szurkolók Facebook-csoportot hoztak létre Gergő maradjon a Lech-ben címmel. Aznap délutánra már közel háromezer ember kedvelte az oldalt!

Olvasói sztorik