Nemzetközi foci

Az apuka nem félti a fiát, de…

Lovrencsics Gergő édesapja élklubot még nem javasolna, inkább egy stabil középcsapatot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bár Lovrencsics Gergő 2012-ben Lengyelországba igazolt, azért továbbra is lehet találkozni a nevével a magyar focipályákon. Legalábbis a vezetéknevével, hiszen testvére, Balázs az NB III Közép-csoportjában listavezető Soroksár labdarúgója, édesapja, László pedig a Pest megyei harmadosztály Közép-csoportjában játszó Vácszentlászló játékos-edzője.

Nem vitás, hogy édesapja segítsége és kitartása nélkül Lovrencsics Gergő nem tartana ott a labdarúgásban, ahol jelenleg jeleskedik. A Gödöllői Góliát FC-ben nevelkedett játékos háromszor lépett pályára a magyar válogatott színeiben, és jelenleg a lengyel élvonalban második helyen tanyázó Lech Poznan meghatározó embere. Ezért sem véletlen, hogy a második szezon vége felé több patinás nyugat-európai klub megfigyelője is „kémkedik” utána.

Bár hivatalosan egyelőre nem tudni, hogy klubot vált-e a szezon végén Gergő, és ha igen, hol folytatja pályafutását, a Gödöllői Hírek megkérdezte a fia karrierjét hosszú évek óta egyengető édesapát, Lovrencsics Lászlót: mi a véleménye, melyik kérő lenne a legjobb Gergő számára?

– Amelyik játszatja! – vágta rá Lovrencsics-apuka. – Mindenképp olyan csapatot kell választania, ahol ugyanúgy bíznak benne, mint Poznanban, és megadják neki a lehetőséget. Ha ilyen csapatba kerül, akkor nem féltem egyik bajnokságtól sem.

Idáig rendben van, de mégis, mi a realitás? Illetve vajon mi lehet a garancia arra, hogy játszatják?

– Arra nincs garancia sehol – folytatta a 49 éves Lovrencsics László. – Olyan klubot kell választani, ahol nagyon szeretnék őt megszerezni, és főleg a játéktudása alapján, nem pedig azért, mert esetleg nem kerül annyiba, mint egy nyugat-európai játékos. Továbbá, szerintem fontos azt is feltérképezni a klubon belül, hogy kik vannak még a posztján, kikkel kell versengenie a csapatba kerülésért. Egy ilyen klubválasztás nagy százalékban lutri is. Én mindenesetre élcsapatot még nem javasolnék neki, inkább egy stabil középcsapatot.