Nemzetközi foci

Szalai Ádám távozna a Schalkétól?

A kevés játéklehetőség miatt állítólag már riasztotta a menedzserét, hogy keressen neki új csapatot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nehéz időszakot él át Szalai Ádám, mert bár csapatát több sérülés is sújtja, ő alig játszik, hiszen riválisa, Klaas-Jan Huntelaar remek formában van. A kicker.de cikke szerint a háttérben a menedzsere már dolgozik rajta, hogy létrejöjjön a klubváltás.

Szalai 58 percet kapott 11 meccsen, ami talán nem is csoda, hiszen a tapasztaltabb, elismertebb Huntelaar 11 gólt lőtt 13 meccsen. Két csatárral nem igazán tud játszani a csapat, hiszen a 4-2-3-1-es rendszer már bevált, és a támadó középpályásokban sok potenciál van.

A Kicker megjegyzi: eleinte a Bundesligában is kezdőként kapott lehetőséget, igaz, ebben nagy szerepe volt annak, hogy a holland válogatott Klaas-Jan Huntelaar sérülés miatt hosszabb időre kidőlt a sorból. Szalainak rosszul jött, hogy a gárda leigazolta az AC Milantól Kevin-Prince Boatenget, ráadásul Huntelaar visszatérve bombaformába került. A Schalke egycsatáros rendszerében elől Huntelaar élvezi a bizalmat, ráadásul az elmúlt hetekben Szalait már a nigériai Chinedu Obasi is megelőzte a képzeletbeli rangsorban.

A cikk szerint Szalai bizonyos mértékig önmaga okozta, hogy a kispadra került. A bajnokságban és a Bajnokok Ligája-selejtezőben is remekül kezdte az idényt, a PAOK ellen duplázott, de a folytatásban már csak ritkán villant. Az önbizalmát nyilván rombolta Jens Keller vezetőedző is, aki a csatárposzton kevés tapasztalattal rendelkező Boatengnek szavazott bizalmat, a magyart pedig a padra ültette.

Keller azt nyilatkozta, Szalai számára nehéz feladatnak bizonyult a Schalke csatárposztjának betöltése, de reálisan látja a helyzetet, nem nyugtalankodik, ő a legjobb profi. De a Kicker információi szerint a 26 éves magyar játékos még ambiciózus, hosszú távon nem szeretné fenntartani ezt a helyzetet, ezért már szólt is a menedzserének, hogy nézzen körül a piacon…

De vajon a Schalke elengedné? Hiszen nyolcmillió eurós átigazolási díjat fizetett érte a Mainznak, a csatár pedig 2017-ig szóló szerződést kötött.

Horst Heldt sportigazgató a lokalkompass.de oldalon elmondta, hogy Szalai egyáltalán nem elégedetlen, és az esetleges távozása csak spekuláció, mert nem megy sehova.

– Ádám aranyat ér a Schalkénak. A múlt héten beszéltem a menedzserével, és szó sem volt róla, hogy elégedetlen lenne. Ádám sok fontos gólt lőtt az első fordulókban. Többek közt ő lőtt minket a Bajnokok Ligájába, és hetekig fájdalmakkal játszott – emlékeztetett a klubvezető.

Olvasói sztorik