Nemzetközi foci

Szalai Ádám kezdő lesz Madridban

A 6-1-es első meccs után mindkét csapat számára csak köztelező rossz a keddi visszavágó.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden rendezik a Real Madrid és a Schalke 04 mérkőzését a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Mivel az első meccset a spanyolok 6-1-re megnyerték idegenben, a németeknek a visszavágón semmi esélyük nincs. A lefutott párharc helyett mindkét klubnál a bajnokságra összpontosítanak, a Real számára például érhetően fontosabb az FC Barcelona elleni, hétvégi rangadó.

A welt.de cikke két filmcímmel vezeti fel a keddi BL-találkozót a Schalke szemszögéből: Mission Impossible és Frage der Ehre, vagyis: lehetetlen küldetés, és becsületbeli kérdés.

A sajtó hangzatos szavaival ellentétben a klubnál nem csinálnak kabinetkérdést a madridi túrából. A hétfői elutazás előtt Kevin-Prince Boateng elmondta, szeretnének helytállni, még akkor is, ha tudják, hogy szinte lehetetlen feladat előtt állnak. Benedikt Höwedes fontosnak tartja, hogy szezonbeli utolsó Bajnokok Ligája-meccsükről pozitív emlékeket őrizzenek a későbbiekben.

A szerző szerint a spanyolok számára csupán kötelező házi feladat lesz ez a meccs a hétvégi klasszikus rangadó előtt, ezt jelzi, hogy minden nyilatkozatuk a Barcelona elleni találkozóról szól, a Schalke elleni BL-visszavágót szinte nem is említik.

A német klub igazgatója, Horst Heldt szerint Jens Keller vezetőedzőnek nagyon óvatosnak kell lennie a játékosok kiválasztásánál. Madridban helytállni kötelesség és felelősség, ennek ellenére vegyes csapat pályára küldésében gondolkozik, és ezt osztja Keller is. A legnagyobb gondjuk az, nehogy egy játékosuk is megsérüljön kedden, ezért minden bizonnyal Szalai Ádámot állítják a kezdőbe Klaas-Jan Huntelaar helyett.

A holland csatár szerint ha a spanyolok is B-csapattal állnak fel, és nem veszik nagyon komolyan a találkozót, a Schalkénak esélye lehet tisztessége eredmény elérésére. Ebben az esetben akár nyerhetnek, vagy döntetlent játszhatnak.

Olvasói sztorik