Nemzetközi foci

Mindenki pattant az első szóra

Bajner Bálint klubja, a Bajnokok Ligája-ezüstérmes Borussia Dortmund is segít Akeem Adamsnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Borussia Dortmund játékosai egy dedikált labdát ajánlottak árverésre, hogy ezzel segítsék a Ferencváros egykori labdarúgóját, Akeem Adamset. A súlyos szívinfarktuson átesett fiatalember állapotáról, és a jótékony kezdeményezésről mesélt Paunoch Péter játékosügynök, és Bajner Bálint, a német klub játékosa a DigiSport televízió péntek reggeli műsorában.

– Nem állnak közvetlen viszonyban Adams-sel, de úgy tűnik, a szívén viseli a sorsát…
– Adams hazánkba igazolásában volt szerepem, hiszen a holland partnerem játékosa, és az én ajánlásomra került a Ferencvároshoz – mondta Paunoch Péter. – Ezek után igyekeztem megkülönböztetett figyelemmel lenni iránta. Nagyon nehéz volt megélni, ami történt vele, hiszen erre nem lehet felkészülni még játékosügynökként sem. Az ember hozzászokik ahhoz, hogy napi szinten milyen feladatok terhelik, minek kell megfelelnie a játékosai érdekében. Egy ilyen tragédiára azonban lehetetlen felkészülni. Meg kell jegyeznem, hogy a Ferencváros emberfeletti munkát végez a játékos érdekében, ezért hihetetlenül nagy köszönet jár a klubnak. A legjobb kezekben van a játékos, a felépülése biztosítva van olyan értelemben, hogy amit lehet, azt megteszik az orvosok. Ez egyértelműen a Fradinak köszönhető. A holland partneremmel ebben aktívan nem tudtunk részt venni azon kívül, hogy amennyire lehetett, tartottuk a kapcsolatot a családdal. Én éreztem egy késztetést arra, hogy mindenképp segítsünk, és itt jött képbe a labda, amiről beszélgetünk.

– A kezdeményezésnek mi volt az első lépése? Honnan jött az ötlet?
– A labdában Bajner Bálintnak elévülhetetlen érdemei vannak. Sokat beszélgettünk Akeem tragédiájáról, és mondta Bálint, hogy mindenféleképpen ki kellene találni valamit. Jött egy kósza ötlet, hogy megbeszéli a csapatkapitánnyal, Sebastian Kehllel, mit szólna ehhez. Bizonyosodott, hogy a futballtársadalom összetartó közeg, sajnos ennek szomorú aktualitása Akeem tragédiája. A dortmundi csapat első szóra partner volt, kiszaladtak a hivatalos shopba, hoztak egy labdát, azonnal aláírták, és megszervezték azt is, hogy a legrövidebb idő alatt Magyarországra kerüljön.

– Mi lesz a labda sorsa, hogyan indul el az árverés?
– A labdával kapcsolatban már egyeztettem a Ferencváros vezetőivel, akik nagyon köszönték, és jó kezdeményezésnek tartják. Jó eséllyel a jövő hét folyamán már elkezdődik az árverés a labdára. A bevételt természetesen Adams kezeléseire, és a privát életének a folytatására fogják fordítani. Szervezés alatt áll egyelőre, hogy milyen fórumokon lehet majd licitálni a labdára.

– Hosszabb távon lehet-e még Adams sorsát hasonló kezdeményezésekkel segíteni? Szükség lesz-e rá, van ilyen tervben?
– Nagy mértékben függ attól, hogy a gyógykezelése milyen ütemben halad. Minden nap egyeztetünk a Ferencváros vezetőivel, hogy miben lehetne segíteni. A Ferencváros minden létező eszközt megragad, hogy Adams meggyógyuljon. Ebben mi csak mellékszerepet tudunk vállalni ehhez hasonló kezdeményezéssel, amelyet a legnagyobb örömmel teszünk.

Bajner: rengeteg támadó van előttem

– Mennyire volt nehéz rávenni a játékosokat, hogy aláírásukkal részt vállaljanak egy ilyen jellegű jótékony akcióban?
– Őszintén mondom, hogy mindenki pattant az első szóra. Először a csapatkapitánynak meséltem el bővebben a történteket, és mindenki nagyon segítőkész volt, azonnal intézkedett az egész csapat. Nagyon sajnálja mindenki a történteket. Bízunk benne, ha nem is lehet ezzel mindent megváltoztatni, de egy apró segítséget tud nyújtani a klub – mesélte Bajner Bálint.

– Mik a jelenlegi kilátásai a Dortmund első csapatánál?
– Minden nap keményen dolgozom. Az esélyek megvannak ugyanúgy, de rengeteg támadó van előttem a sorban, akiket eurómilliókért igazoltak. Mindenképp megvan az esélyem, és ezt Jürgen Klopp is kinyilvánította. A szezon hosszú, és ugyanúgy, mint tavaly, ebben az idényben is biztosan megkapom a lehetőséget.

– Biztatják, hogy ott lehet a helye a nagy csapatban?
– Természetesen igen. Rengeteget készülök az első csapattal. Ki kell várni a soromat, de ezzel nincs is semmi probléma. A világ egyik legjobb csapatánál vagyok, és szépen teszem a dolgomat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik